Bine ai venit!
|
| |
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, A.S.R. Principele Radu - Crăciunul Regal - Curtea Veche Publishing
-5%
Hardcover

Crăciunul Regal

41,18 lei 43,34 lei
Curând se va împlini un secol şi jumătate de la fondarea Casei Regale a României. Principesa Moştenitoare a României şi Principele Radu al României au ales să evoce în preajma sărbătorilor de iarnă cea mai intimă, mai personală şi mai definitorie sărbătoare a familiei fiecăruia dintre noi: Crăciunul, aşa cum a fost petrecut în Familia Regală a României timp de aproape o sută cincizeci de ani.

Majestatea Sa Margareta a României s-a născut la Lausanne, în Elveția, pe 26 martie 1949, ca prima fiică a Regelui Mihai I și a Reginei Ana ai României. A fost oficial desemnată Principesă Moștenitoare în anul 1997 și numită Custodele Coroanei române în anul 2007.

Majestatea Sa este licențiată în sociologie, științe politice și drept internațional a Universității din Edinburgh, Scoția. În 1990 înființează, împreună cu tatăl său, Regele Mihai I, Fundația Principesa Margareta a României, dedicată sprijinirii bătrânilor și tinerilor aflați în dificultăți fizice sau materiale. Ulterior fundația și-a schimbat denumirea în Fundația Regală Margareta a României. În perioada 1997‒2007 l-a însoțit pe Regele Mihai I în turneele susținute pentru sprijinirea aderării României la NATO și Uniunea Europeană. S-a căsătorit cu ASR Principele Radu pe 21 septembrie 1996, iar din mai 2001, cuplul regal locuiește și își desfășoară activitatea publică la Palatul Elisabeta din București, iar perioadele private le petrec pe Domeniul Regal Săvârșin.

A.S.R. Principele Radu s-a născut la 7 iunie 1960, la Iași, ca fiu al prof. dr. René Duda și al medicului Gabriela Constandache. S-a căsătorit cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, la 21 septembrie 1996 și a fost învestit cu titlul de Principe al României și Alteță Regală în anul 2005. 

Este absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1984, și al Colegiului Național de Apărare, seria a XI-a (2002), cu un doctorat în Științe militare (2006). Din 1974 până în 1999 a avut o carieră artistică în teatru, film și televiziune atât în România, cât și în străinătate. A jucat un rol important în cadrul vizitelor oficiale ale Regelui Mihai I din 1997 și 2002, pentru integrarea României în NATO și UE. În 1997–2014, Principele Radu l-a însoțit pe Regele Mihai I în călătoriile lui în România, Europa și SUA.

A fost Reprezentant Special al Guvernelor României 2002–2008, consilier al Regelui Mihai I 2001–2017 și membru al Consiliului Regal (2010–2017). Încă din anul 2001, împreună cu Majestatea Sa Margareta, reprezintă Familia Regală în sute de acțiuni publice anual, în București, în țară și în străinătate. A susținut peste 400 de conferințe despre România în țară și în străinătate și semnează câteva zeci de volume cu tematică regală.

Crăciunul Regal - Descriere și informații

În calendarul Familiei Regale, sărbătorile de Crăciun reprezintă fila cea mai bogată în înţelesuri, în tradiţii şi credinţă, iar totul are un început mult mai îndepărtat, în decembrie 1866, când tânărul Principe Suveran Carol găzduia, în modestul său Palat Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Crăciun în România.


Astfel, acest volum este structurat în funcţie de locul în care au fost găzduite sărbătorile de iarnă şi ilustrat cu fotografii din fiecare perioadă. În primul capitol, se vorbeşte despre Crăciunul din vremea Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai, petrecut, pe de o parte, la Bucureşti: la Palatul Regal din Calea Victoriei, la Palatul Cotroceni, la reşedinţa princiară din Şoseaua Kiseleff şi la Palatul Elisabeta, iar pe de altă parte, la Sinaia (Castelele Peleş, Pelişor şi Foişor), locul care rămâne, prin excelenţă, Scaunul Casei Regale.


Cel de-al doilea capitol cuprinde Crăciunul regal din exil (în principal reşedinţele Bramshill şi Ayot St Lawrence din Anglia, Villa Fantasia şi Villa Serena de la Versoix, Elveţia, şi Villa Sparta, casa Reginei Elena din Florenţa, Italia), precum şi sărbătorile petrecute în România în anii 1989–2001, când Familia Regală nu se întorsese definitiv.


Al treilea capitol este dedicat Crăciunului regal din zilele noastre petrecut la Săvârşin de Regele Mihai şi de familia sa, care, din anul 2001, au reluat tradiţiile dinainte de plecarea Regelui în 1948.


În fine, ultimul capitol cuprinde mesajele de Crăciun ale Regelui Mihai din anul 2001 încoace.


Prin urmare, această carte vă invită la o călătorie de un secol şi jumătate, în care vehicul nu sunt o trăsură, un vagon de tren sau o maşină, ci reşedinţele regale.

Anul apariției: 2013

Format: 21.0 × 21.0 cm

Număr pagini: 240

Copertă: cartonată

Autor: Majestatea Sa Margareta a Romaniei, A.S.R. Principele Radu

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-588-650-6