Anya von Bremzen a crescut în Moscova, unde cânta la pian, făcea bişniţă la şcoală cu gumă de mestecat Juicy Fruit şi juca în filme sovietice. În Statele Unite, după ce a obţinut o diplomă de master la Juilliard School, a devenit una dintre cele mai apreciate scriitoare pe teme culinare din generaţia ei: câştigătoare a trei premii James Beard; editor colaborator la revista Travel + Leisure; autoare a cinci cărţi de bucate întâmpinate cu entuziasm, printre care The New Spanish Table, The Greatest Dishes: Around the World in 80 Recipes şi Please to the Table: The Russian Cookbook (în colaborare cu John Welchman). Anya colaborează constant la Food & Wine şi Saveur şi a scris pentru The New Yorker, Departures şi Los Angeles Times. Articolele publicate în reviste au fost incluse în câteva dintre cele mai bune antologii Best Food Writing. Anya von Bremzen vorbeşte curent patru limbi, trăieşte în Queens, New York, şi are un apartament în Istanbul.