Curtea Veche Publishing va lansa volumul „Modelul Rachetă. Sfaturi pentru construirea unei echipe performante”, semnat de celebrul psiholog Robert Hogan alături de specialistul în leadership Gordon Curphy, în cadrul celei de-a V-a ediție a Conferinței HART HR Strategic, organizată de HART Consulting. Volumul este apărut cu sprijinul HART Consulting, partener autorizat al Hogan Assessment Systems în România şi Republica Moldova. Conferința va avea loc miercuri, 24 octombrie 2012, la Hotel J.W. Marriott din București, iar tema va fi Managementul talentelor: cheia pentru un business profitabil.

Prin “Modelul Rachetă. Sfaturi pentru construirea unei echipe performante”, autorii pun la dispoziţia celor aflaţi în postura de lideri un model funcţional de construire a unei echipe.

În afara cazului în care trăiesc izolaţi în afara civilizaţiei, oamenii vor face parte, cu sau fără voia lor, din grupuri sau echipe prezente în vieţile lor personale sau profesionale. Pe cât de multe sunt însă aceste grupuri şi echipe, pe atât de puţine dintre ele sunt cu adevărat unite şi eficiente.

Experienţa autorilor din lucrul cu sute de echipe şi grupuri din domeniul public şi privat din Statele Unite şi Europa demonstrează că liderii au nevoie de un model practic şi bine documentat atunci când vine vorba de team building şi crearea unor grupuri eficiente. Astfel a luat naştere Modelul Rachetă, prezentat în lucrarea cu acelaşi nume.

Cartea le oferă liderilor sfaturi practice solide pentru îmbunătăţirea dinamicii de grup şi echipă. Modelul este atât descriptiv, cât şi prescriptiv – poate fi utilizat pentru a evalua felul în care funcţionează echipele şi pentru a oferi recomandări specifice despre lansarea de noi echipe sau îmbunătăţirea performanţelor unor echipe deja formate. El a fost deja aplicat în cazul mai multor companii, rezultatele utilizării sale vorbind de la sine despre cât este de eficient.

Gordon Curphy este preşedinte al Curphy Consulting Corporation (C3), o firmă de consultanţă în domeniul leadershipului şi schimbărilor organizaţionale, având în portofoliu numeroase corporaţii renumite. Printre contribuţiile sale în cadrul C3 se numără consultanţa pentru dezvoltarea unei viziuni organizaţionale, elaborarea de strategii pentru susţinerea viziunii şi identificarea şi dezvoltarea talentelor şi echipelor necesare pentru dezvoltarea viziunii.

Robert Hogan este o autoritate internaţională în domeniul evaluării personalului, leadershipului şi eficienţei organizaţionale. Este recunoscut pentru demonstrarea felului în care factorii ce ţin de personalitate influenţează eficienţa organizaţională din mai multe puncte de vedere – de la climatul organizaţional şi leadership la selecţia personalului şi performanţele eficiente de grup. Hogan este autorul a peste 300 de articole şi cărţi printre care şi Personalitatea şi soarta organizaţiilor.

Obiectivul conferinței Managementul talentelor: cheia pentru un business profitabil este de a disemina în rândul comunității de afaceri cele mai bune practici, cunoștințele și ultimele noutăți din domeniul instrumentelor psihometrice cu aplicabilitate în business, la nivelul proceselor de HR (selecție, talent management, identificarea de succesori, dezvoltare profesională).

Printre invitați se numără profesioniști din domeniul resurselor umane și consultanți de top, precum  Jan Kwint, Executive Director LTP,  Vlad Bog, HR Director Microsoft Romania, Amalia Sterescu, talent management consultant, Mihai Spulber, CFO Mega Image (Delhaize Group) și Mădălina Bălan, Managing Partner HART Consulting.

Numărul de locuri în sală este limitat, iar participarea se face pe bază de înscriere.

Mai multe detalii despre conferință și modalitățile de înscriere găsiți pe site-ul organizatorilor, accesând link-ul: http://www.hart.ro/managementul-talentelor-cheia-pentru-un-business-profitabil.