La început de an, facem topul celor mai vândute cărți ale anului 2012 și vă dezvăluim câteva dintre titlurile pe care le pregătim în perioada următoare.
În topul celor mai vândute cărți din 2012 se află volumul „Sănătatea are gust” semnat de medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Pe locul doi se află o carte de bucate – „Jamie, ministrul hranei sănătoase” de Jamie Oliver, autorul cel mai bine vândut în Marea Britanie în perioada sărbătorilor. Pe locul trei în ordinea preferinţelor voastre se află „Maşinile Regelui” de ASR Principele Radu al României, o carte-album lansată în 2012 în colecţia „Casa Regală”.
Titluri în pregătire pentru 2013
Pentru această primăvară, pregătim un nou volum din colecția dedicată Casei Regale. „Ana. Portretul Reginei” de ASR Principele Radu al României va fi un album biografic al Majestății Sale Regina Ana a României.
În preajma concertului din Bucureşti al marelui tenor Andrea Bocelli, ce va avea loc pe 25 mai la Romexpo, vom publica pentru fanii artistului autobiografia acestuia, „Muzica tăcerii”.
Cu ocazia celei de-a opta ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, unde ţări-invitate vor fi Germania, Austria şi Elveţia, Curtea Veche Publishing va publica titlurile a doi autori germani valoroşi, ambii recompensaţi în ultimii ani cu Premiul German al Cărţii: volumul „Turnul” de Uwe Tellkamp și volumul „În vremea luminii descrescânde” de Eugen Ruge. Romanul „Turnul” este istoria reală, trăită de autor, a ultimilor ani ai dictaturii comuniste din RDG, într-un cartier al Dresdei, locuit de intelectuali. Teza, prezentă explicit și în titlu, pledează pentru potențialul culturii de a reprezenta nu numai un turn de fildeş, ci şi un bastion în împrejurări excepționale, cum au fost dictaturile și cum este cazul crizei financiare globale actuale. Același context istoric este ales și pentru „În vremea luminii descrescânde”, opera de debut în proză a lui Eugen Ruge, laureată cu Premiul „Alfred Döblin” când încă era la etapa de manuscris. Romanul este cronica unei familii de comunişti din fosta RDG, de-a lungul mai multor generaţii, din 1952 şi pînă în anul 2001, în care fiecare dintre personajele cărţii, deţine o perspectivă strict individuală asupra celor întîmplate, expusă în capitole separate. Elementul catalizator al acestor viziuni îl constituie modul în care Alexander, cel mai tânăr membru al familiei, și un alter ego al autorului, îşi expune propria percepţie a celor întâmplate de-a lungul mai multor generaţii ale aceleiaşi familii.
O altă noutate la Târgul de carte Bookfest va fi autobiografia preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck.
În 2013 vom continua programul de încurajare a lecturii în rândul copiilor şi tinerilor prin seria „Cărţile copilăriei”, în care urmează să apară în curând volume precum „Cei trei muschetari”, „Alice în Ţara Minunilor”, „Peter Pan”, „Sherlock Holmes”. Colecţia cuprinde repovestiri după romane clasice care nu ar trebui să lipsească din nicio bibliotecă.
După ce, în 2012, lansarea volumului „Scrisorar” de Mihail Şişkin a înregistrat un mare succes, editura pregăteşte pentru a doua parte a anului 2013 o nouă carte scrisă de acelaşi autor, considerat a fi cel mai inovator scriitor rus contemporan. „Părul Venerei” de Mihail Şişkin este considerat cel mai bun roman al scriitorului, tradus deja, în doar doi ani de la apariţie, în ţări din toată lumea.