Daniel Goleman va veni in Romania pe data de 25 septembrie, la invitația companiei Extreme Training, pentru a susţine o conferență despre rolul Inteligenței Emoționale în Leadership. Evenimentul se va desfășura la București, Hotel Intercontinental și va oferi audienței o zi memorabilă în prezența celui care a revoluționat domeniul psihologiei prin contribuția științifică adusă conceptului de Inteligență Emoțională. În luna mai, cititorii de Curtea Veche au 200 de euro reducere din taxa de înscriere, folosind codul “curteaveche” în formularul de înscriere – http://goleman.traininguri.ro/inscriere/
Autor al cărții Inteligența Emoțională (Curtea Veche Publishing) și psiholog, Daniel Goleman a transformat felul în care ne educăm copiii, în care relaționăm cu familia și prietenii și în care facem afaceri. Publicata in 1995, Inteligența Emoțională s-a aflat pe lista de bestsellere a New York Times vreme de un an și jumătate. Inclusă în lista celor mai influente 25 de cărți de Business Management de către revista TIME, cartea a fost tradusă în 40 de limbi, într-un tiraj de peste 5 milioane de exemplare. Harvard Business Review a numit conceptul de Inteligență Emoțională (IE) drept „o idee revoluționară care spulberă paradigmele existente”.
Participând la evenimentul Leadership – Puterea Inteligenței Emoționale, susținut de Daniel Goleman vă veți spori eficacitatea ca lideri și veți înțelege cum funcționează inteligența emoțională in relațiile organizaționale si interumane. Va puteți rezerva locul prin completarea formularului de înregistrare aici: http://goleman.traininguri.ro/inscriere/
Nu este atât de uşor să transmiţi ceea ce vrei şi ce trebuie celorlalţi, atunci când scopul este de a avea succes, realizări, vânzări, influenţă. Este, într-adevăr, o reală calitate cu care unii se nasc, iar pe care alţii o dobândesc. Daniel Goleman va explica, pe data de 25 septembrie, cum se dobândesc astfel de competențe, cum se educa și care este atitudinea potrivită pentru a fi considerați lideri de succes.
DANIEL GOLEMAN a urmat cursurile Universităţii Berkeley din California şi a absolvit Colegiul Amherst. A studiat şi la Harvard, în cadrul unui program de psihologie clinică, şi a analizat mintea umană dintr-o perspectivă interdisciplinară. Prin intermediul unei burse doctorale, a făcut cercetări în India privind sistemele antice de psihologie şi practicile de mediaţie în religiile asiatice, apoi a revenit la Harvard pentru a-şi finaliza doctoratul. Ulterior, a obţinut o bursă postdoctorală datorită căreia s-a reîntors în Asia pentru a-şi continua cercetările de psihologie antică. După încheierea studiilor, a predat la Harvard, apoi a scris pentru revista Psychology Today, după care a lucrat mulţi ani ca jurnalist pentru New York Times, scriind articole despre creier şi ştiinţele comportamentale. De asemenea, a colaborat cu multe alte publicaţii prestigioase. Este cofondator al Consorţiului pentru Cercetări privind Inteligenţa Emoţională în Organizaţii, a cărei menire este aceea de a cataliza cercetările referitoare la rolul inteligenţei emoţionale în creşterea eficienţei la locul de muncă. De multă vreme, susţine discursuri în faţa grupurilor de profesionişti, oameni de afaceri şi studenţi, fiind frecvent invitat pentru a vorbi şi în cadrul unor conferinţe. În urma experienţelor acumulate, a scris o serie de cărţi.
A fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer. Cea mai vândută carte a sa, Inteligenţa emoţională (Curtea Veche Publishing, ed. a III-a, 2008), a fost publicată în 30 de limbi şi s-a tipărit în peste 5.000.000 de exemplare. La Curtea Veche Publishing, au mai apărut şi alte cărţi ale lui Goleman, printre care: Inteligenţa ecologică (2009), Inteligenţa socială (2007) şi Inteligenţa emoţională în leadership (în colaborare cu Richard Boyatzis şi Annie McKee, 2007).