Curtea Veche Publishing, lansează luni, 12 mai, în Brașov și Făgăraș, cele mai recente volume regale publicate la editura Curtea Veche: “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” și “Trei poduri peste lume”. Evenimentele au loc în prezența ASR Principelui Radu al României și includ sesiuni de autografe. Intrarea este liberă.
Astfel, în Brașov, lansarea va începe la ora 13.00, la Biblioteca Județeană “George Barițiu” (Blvd. Eroilor nr. 33-35”). Vor lua cuvântul: Iren Arsene (director Curtea Veche Publishing) și Cristinel Murzea (istoric, decan al Facultăţii de Drept și Sociologie din cadrul Universităţii Transilvania). Oficiile de gazdă vor fi realizate de domnul Daniel Nazare, director Biblioteca Județeană “George Barițiu”.
Pentru lansarea ce va avea loc în Făgăraș, cu începere de la ora 16.30, la Cetatea Făgărașului (Piața Mihai Viteazul nr. 1) vor lua cuvântul Iren Arsene (director Curtea Veche Publishing) și Constantin Băjenaru (muzeograf Muzeul Țării Făgărașului “Valer Literat”). Oficiile de gazdă vor fi realizate de doamna Elena Băjenaru (director Muzeul Țării Făgărașului “Valer Literat”).
În aceeași zi, ASR Principele Radu va avea o întâlnire cu elevii, părinții și profesorii din Brașov pentru promovarea lecturii în rândul tinerelor generații. Alteța Sa va vorbi, începând cu ora 12.00, în sala de festivități a Școlii Gimnaziale nr. 6 “Iacob Mureșianu” despre alegerea de a susține programul “Cărțile copilăriei”, inițiat de Curtea Veche Publishing, și despre multiplele direcții de acțiune din cadrul acestuia pentru a readuce lectura printre plăcerile celor mici. Programul, bazat pe seria de cărți omonimă, luptă împotriva statisticilor din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a interesului pentru lectură în rândul copiilor și dificultăţile acestora în înţelegerea textelor. Totodată, actrița Smaranda Nicolau (Mindstage Acting School) va susține un moment special de lectură, inspirat de volumul “Odiseea” apărut în colecția “Cărțile copilăriei”.
“Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe este o minunată carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României. Pornind de la amintirile Alteței Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate în premieră în volumul “Margareta. Portretul Principesei Moștenitoare”, autoarea Sandra Gătejeanu Gheorghe ne vorbeşte despre copilăria și adolescența Principesei Moștenitoare, despre studiile și experiența comunitară, despre viața de familie, interesele şi activităţile întreprinse de Principesa Margareta în folosul României.
“Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” de ASR Principele Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României. Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.