Oricine își dorește să atingă succesul, și de-a lungul timpului nu au fost puțini cei care au încercat să afle ce îi face pe oameni să devină cât mai buni cu putință. Napoleon Hill a fost unul dintre primii și cei mai mari autori motivaționali ai tuturor timpurilor, cu peste 100 de milioane de cărți vândute în toată lumea. Motivul pentru care este considerat de peste o sută de ani un fenomen este reprezentat de o serie de “reguli de aur” general valabile pe care le-a descoperit studiind de-a lungul a peste 20 de ani factorii care determină succesul. Secretele pline de înțelepciune nu și-au pierdut în timp puterea de acțiune, rămânând și astăzi la fel de actuale.
Hill a fost un vizionar și el însuși a avut un destin extraordinar. Cărțile lui, printre care “De la idee la bani” (Curtea Veche Publishing), scrisă în 1937 și vândută în peste 60 de milioane de exemplare la nivel global, se bucură de mai mare succes în zilele noastre decât la data apariției și îi inspiră pe mulți dintre noii autori de cărți motivaționale.
“Regulile de aur ale lui Napoleon Hill” este cartea care adună pentru prima dată articolele redactate de celebrul scriitorîntre 1919 și 1923, pornind de la o serie de interviuri luate de Hill unor personalități marcante ale vremii sale, precum Dale Carnegie, Henry Ford, Thomas Edison, John D. Rockefeller. Articolele, care au marcat începutul carierei fulminante a lui Hill, sunt pline de inteligență și elocvență și prezintă ideile care au revoluționat, la vremea respectivă, perspectiva asupra succesului personal și profesional.
Începând de luni, 25 mai, Regulile de aur ale lui Napoleon Hill se va distribui cu revista Capital la toate chioşcurile de ziare din întreaga ţară.
Napoleon Hill vorbește despre persuasiune, încredere în sine, capacitate de sugestie şi automotivare. Cartea propune 12 lecții despre succes bazate pe modalităţi testate — şi deci eficiente — prin care orice om obişnuit poate deveni unul împlinit.
Fascinat de ascunzişurile şi influenţa minţii asupra destinului uman, Napoleon Hill afirmă că “mintea omenească reprezintă un amalgam de calităţi şi tendinţe. Afinităţi şi repulsii, optimism şi pesimism, ură şi iubire, constructivitate şi distructivitate, bunătate şi cruzime. Mintea reflectă toate aceste calităţi şi multe altele. Ea reprezintă o contopire a lor şi, de regulă, unele dintre acestea se dovedesc dominante.” Depinde doar de noi cum vrem să ne folosim mintea.
Napoleon Hill(1883–1970) a fost un celebru autor american de cărţi de literatură motivaţională. A trecut de la jurnalistică la drept, a lucrat pentru Andrew Carnegie şi, evoluând rapid, a ajuns consilier pentru oameni de afaceri, lideri şi preşedinţi precum Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt, Mahatma Gandhi, Thomas Edison, Henry Ford.
Preocupările lui Hill au vizat convingerile personale ale individului şi rolul lor în atingerea succesului. Ca rezultat al cercetărilor întreprinse, în calitate de reporter, şi la imboldul lui Andrew Carnegie, autorul a formulat „filosofia împlinirii“, reluată în multe dintre cărţile sale, cu scopul de a dezvălui calea spre reuşită, formula prin care orice om se poate realiza atât în plan material, cât şi spiritual. Deşi concepute cu mult timp în urmă, ideile lui Napoleon Hill sunt, în continuare, fundamentale pentru domeniul dezvoltării personale. Cea mai celebră lucrare a lui Napoleon Hill este De la idee la bani, fiind, totodată, una dintre cele mai vândute cărţi din toate timpurile.
„Principiile optimiste ale lui Napoleon Hill sunt aplicabile în viaţa de zi cu zi şi-i ajută pe oameni să fie mai împliniţi, dar şi mai sănătoşi.“
Storm Thurmond
Senator SUA
„Exact ce ne trebuie! Observaţiile lui Napoleon Hill sunt la fel de actuale şi de răsunătoare ca ştirile din presă. Cuvintele lui au ceva din duritatea oţelului!“
Walter Anderson
CEO al revistei Parade şi autor al volumului Curs practic de încredere