Ligia Pop continuă să creeze reţete minunate. Acum, mai mult ca oricând, după ce a devenit mama unei fetiţe superbe, încearcă ingrediente noi şi combinaţii neaşteptate, folosind metode de preparare nonconformiste.
Volumul „Rețete vegane fără foc” nu le este dedicată doar celor care vor să elimine din hrana lor produsele de origine animală sau numai celor care intenţionează să pregătească în totalitate meniuri vegane crude. De aceste reţete se pot bucura toţi cei care doresc un stil de alimentaţie mai sănătos. Ligia Pop transmite mai departe sfatul lui Hipocrate: „Hrana să vă fie medicament“
Tort de ciocolată și mentă:
Ingrediente:
O legătură de frunze de mentă proaspătă sau uscată
75 g îndulcitor natural raw
80 g carob sau cacao raw
200 g nuci caju sau pulpa de la laptele de nuci
300 ml apă
Pentru ornare:
Kiwi, căpșuni
Fulgi de nucă de cocos
Flori de levănțică
Mod de preparare:
Toate ingredientele, cu excepția ultimelor trei, se amestecă în blender până la omogenizare. Compoziția rezultată trebuie să aibă consistența unui aluat mai tare de clătite. Aceasta se toarnă într-un inel culinar, se ornează și se va introduce la congelator timp de o oră sau până la întărire parțială. Înainte de consum, se ține tortul la temperatura camerei 10 minute . Faceți testul cu furculița sau cuțitul și, dacă nu intră în tort, înseamnă că nu este gata de consum. Acest tort este extraordinar de cremos, fin și delicios în zilele de iarnă, dar și cu adevărat răcoros în zilele de vară.
Modalitate de păstrare: este ideal ca tortul să fie consumat imediat, însă se va putea ține și la congelator timp de o săptămână.
Fragment din cartea „Rețete vegane fără foc” (2014) de Ligia Pop