Pe 3 august sărbătorim Ziua Mondială a Pepenelui, motiv pentru care am răsfoit puțin colecția Să fii sănătos și am găsit o rețetă de-a dreptul delicioasă care să cinstească această zi așa cum se cuvine. Este vorba de rețeta Pepene-surpriză, care poate fi găsită în cartea “Deserturi raw pentru copii și părinți sănătoși” scrisă de Ligia Pop.
Ce spuneți, o încercăm?
Aveți nevoie de:
- un pepene verde de 5–6 kg
- 2–3 banane bio, feliate
- 4 fructe kiwi, feliate
- 2 fructe de mango, tăiate cuburi
- 1 ananas, tăiat cuburi
- miezul de la pepene, tăiat cuburi
- boabe de struguri roșii sau albi
- orice alte fructe de sezon
Instrucţiuni
Pepenele se va tăia în jumătate și se va scobi miezul din interior. Se decupează în zigzag marginea pepenelui tăiat, apoi se lasă deoparte.
După ce se pregătesc toate celelalte fructe, acestea se răstoarnă în pepenele proaspăt scobit și se amestecă folosind o lingură de lemn.
Astfel va rezulta o salată de fructe deosebit de frumoasă, multicoloră șiplină de vitamine. Este un desert rapid și impresionant, foarte potrivit pentru petrecerile copiilor și ale adulţilor.