În câte feluri poți citi o poveste? Asociația Curtea Veche invită copiii, părinții și profesorii pe 24-25 septembrie și pe 1-2 octombrie 2016 la Școala Centrală București (Strada Icoanei, nr. 3-5) pentru cea de a doua ediție a festivalului de lectură pentru copii NARATIV. Toate cele 120 de activități din cadrul NARATIV sunt complet gratuite, iar interesul pentru festival este foarte mare, 90% dintre locuri fiind deja rezervate până în acest moment.
Iren Arsene Máté, președinta Asociației Curtea Veche, declară: “Faptul că în doar câteva zile am primit aproape 2000 de înscrieri este o dovadă clară că nu avem suficient de multe oferte de activități prin care să îi învățăm pe copii să citească din plăcere. Dacă ele nu există nu înseamnă că cei mici nu sunt interesați, ci că noi, părinții și profesorii, nu ne preocupăm îndeajuns să dezvoltăm împreună acest obicei. Merită să ne gândim puțin la acest lucru și să facem mai multe pentru a atrage copiii spre carte. Cititorii nu se nasc, ci se educă.“
Inițiativa Asociației Curtea Veche vine ca urmare a statisticilor îngrijorătoare privind gradul scăzut de lectură și de înțelegere a textelor în rândul elevilor din România. Festivalul își propune deopotrivă să crească interesul celor mici pentru lectură și să îi familiarizeze pe părinți cu noțiunea de parenting pentru lectură. Părinții și profesorii sunt cei care îi pot motiva pe copii să citească mai mult și să facă acest lucru cu plăcere.
Cei mici vor participa, alături de Nara și Tiv, ghizii aventuroși ai Festivalului, la ateliere precum Odiseea – Bandă desenată, Pinocchio – Povești pe muzică, Peter Pan – Actorie pentru cititori, Storytelling și multe altele, unde vor desena, compune muzică, vor face teatru și chiar vor inventa propriile povești.
Părinții sunt invitați la conferințe susținute de specialiști în parenting, precum Urania Cremene și Gáspár György, alături de care vor învăța cum să le răspundă întrebărilor celor mici prin povești și vor afla tehnici de parenting pentru lectură. Profesorii pot participa la conferința susținută de Oana Moraru sau la workshop-ul Smarandei Nicolau, unde vor împărtăși cu experții în educație metode prin care pot face ca cititul să fie la fel de distractiv și acasă, și la școală. Rolul acestor conferințe este de a motiva părinții și profesorii să îi îndemne pe cei mici să citească și să privească lectura ca pe o aventură.
Ultimele locuri disponibile pot fi rezervate pe site-ul www.narativ.ro, unde puteți găsi detalii despre calendarul complet al activităților.
Mai multe informații despre Asociația Curtea Veche și programul festivalului de lectură pentru copii NARATIV puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche. Susținerea activităților de acest gen poate fi realizată prin donații pe site-ul Asociației.
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Powered by Kaufland
Parteneri: Curtea Veche Publishing, Tinmar Energy, Școala Centrală București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, United Media România, Printcenter.ro, Scorseze Ambulanță, Herlitz România, Sameday Courier, ArtCrowd, British Council
Eveniment hidratat de La Fântâna
Parteneri media: Agerpres, Avantaje, BlitzTV, Elevate, GoKid, Hyperliteratura.ro, Kooperativa2.0, nONGuvernamental.org, Psychologies, Radio România Actualități, Radio România Cultural, știriONG.ro, SuntPărinte.ro, Totuldespremame.ro, UrbanKid.ro.
Susținut de: Minimax și Itsy Bitsy
Partener monitorizare presă: Klarmedia