Suntem bucuroși să vă anunțăm că volumul „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură” scris de Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu și realizat împreună cu Adelina Butnariu – Faber Studio, apărut la Curtea Veche Publishing, (volum apărut cu sprijinul SLooP & SLooP Fruli), a fost desemnat drept “Cea mai frumoasă carte pentru copii” a anului 2016 în cadrul Galei “Cele mai frumoase cărți din România”.
Decernarea premiilor a avut loc aseară, 10 noiembrie, la Muzeul Național de Artă Contemporană, și a fost urmată de un vernisaj. Am sărbătorit împreună cu autoarele acest premiu, al doilea câștigat în această formulă în cadrul acestui proiect. Adina Rosetti și Cristiana Radu au câștigat același premiu în ediția din 2014, cu volumul „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” (Curtea Veche Publishing, 2014).
Curtea Veche Publishing a fost prezentă și cu o a doua nominalizare pentru Dicţionarul român – ceh de cuvinte similare, realizat în parteneriat cu Centrușl Ceh București, echipa care a lucrat la el fiind formată din autoarele Petra Adamkova, Jirina Vyoralkova, cu ilustrații de Alice Stoicescu.
Cum s-a născut această nouă carte? Cu toții știm că cei mici pun întrebări trăznite, aşa că Adina Rosetti și Cristiana Radu s-au gândit să răspundă la ele cât mai amuzant şi plin de imaginaţie. Au luat personaje din basmele clasice româneşti (şi nu numai) şi le-au adus în contemporan, în lumea în care trăiesc copiii de astăzi. Sunt 11 povestioare în proză, presărată cu versuri, în care apar numeroase personaje de basm aşa cum nu le-aţi mai văzut. Designul este interactiv, copiii pot desena, răspunde la întrebări, având spațiu de desfășurare în paginile cărții.
Aceasta este a doua carte scrisă de Adina Rosetti și ilustrată de Cristiana Radu care este premiată în cadrul concursului; în ediția din 2014 a fost premiat volumul „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul” (Curtea Veche Publishing, 2014)la secțiunea Carte pentru copii și tineret. + celelate nominaliazri de pe pagina oficiala, denumiri oficiale si toata echipa
„Cele mai frumoase cărți din România” este un proiect cultural finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, care se desfășoară anual și este dedicat designului de carte și a dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect. Proiectul dorește reinstituirea designul de carte ca reper în relația cititorului cu cartea.