Joi, 28 septembrie, de la ora 18:30, Curtea Veche Publishing și librăria Cărturești Verona vă invită să participați la prezentarea noului volum de proză scurtă a lui Răzvan Petrescu, „Mandarina”. Evenimentul va avea loc în Pergola din Grădina Verona (în spatele librăriei Cărturești Verona, Str. Arthur Verona nr. 13, București).
„Un stil inconfundabil, marcat de o melancolie difuză, profundă, ascunsă însă de mult umor, de o inepuizabilă ironie şi mai ales de auto-ironie. Un periplu literar prin realitatea cotidiană, văzută de cele mai multe ori prin ochii unui scriitor, sărac, dar cu ambiţii mari, blocat într-un post de redactor… <<Mandarina>>, noul volum de proză scurtă scris de Răzvan Petrescu, este o carte <<despre fetiţe, bunici, informatori şi alte personaje biblice>>, o rememorare a comunismului şi o reinterpretare a realităţii polimorfe care i-a urmat. Între un realism sfâşietor, al cărui orizont este absurdul, şi banalitatea cotidiană, prozele scurte din <<Mandarina>> au la bază o viziune tragicomică a existenţei, a evenimentelor şi figurilor publice care au marcat viaţa românească a ultimelor decenii, în trecerea ei de la o veche lume a securiştilor şi temnicerilor la una a noilor îmbogăţiţi”, în cuvintele criticului și scriitorului Marius Chivu.
Alături de autor, vor vorbi Marius Chivu și Iren Arsene Máté (director general Curtea Veche Publishing)
„Mandarina”, #prozăscurtă #pentruzilelungi de Răzvan Petrescu este disponibilă pentru precomandă la prețul de 32 lei, cu autograf din partea autorului, în magazinul online Curtea Veche Publishing: https://goo.gl/W54YPZ
Răzvan Petrescu (n. 20 septembrie 1956) este unul dintre cei mai apreciați prozatori, dramaturgi și editori români. Numit de o bună parte din critică, dar și de cititori, deopotrivă, cel mai valoros autor român contemporan de proză scurtă, debutează în 1986, în volumul colectiv „Debut ’86”. Urmează volumele „Grădina de vară” (proză scurtă, 1989), „Eclipsa” (1993), „Într-o după-amiază de vineri” (proză scurtă, 1997), recompensat cu premiul Cartea Anului la Salonul Național de Carte de la Cluj, premiul ASPRO pentru cea mai bună carte de proză a anului și premiul pentru proză al Asociației Scriitorilor din București. Au urmat „Foxtrot XX” (meta-jurnal și publicistică, 2008, premiul pentru proză pe 2008, acordat de Radio România Cultural), „Variațiuni pe o temă de Vater-Puccini” (Curtea Veche Publishing, interviuri în proză, 2013), „Scrisori către Mihai” (epistolar, Curtea Veche Publishing, 2014), „Ursulețul lui Freud” (critică ficțional-literară, Curtea Veche Publishing, 2015).
How to Share With Just Friends
How to share with just friends.
Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014
Trackbacks/Pingbacks