Pentru 2021 avem multe cărți pe care așteptăm cu nerăbdare să le aducem în fața ta. Fie că ești pasionat de beletristică, fie că vrei cele mai bune sfaturi de dezvoltare personală și financiară, fie că ești un părinte care caută ce e mai bun pentru copiii săi, cu siguranță vei găsi ceva potrivit pe curteaveche.ro.

Te așteptăm în continuare pe platforma carticheie.ro, prima revistă online de dezvoltare personală a unei edituri – un ghid al cititorului modern, tratând subiecte precum self help, familie, relații, limbajul iubirii, limbajul copiilor, educație financiară, legătura dintre corp și suflet.

Îți dorim un 2021 plin de lecturi frumoase, liniștitoare, pline de înțelepciune, și mai jos lăsăm câteva dintre cărțile pe care e #timpulsalecitim în acest an:

Lecții de italiană de Marina Stepnova (traducere de Luana Schidu)– Autoarea bestsellerului Femeile lui Lazăr revine cu o poveste despre viață și iubire, un roman despre maturizare și prețul libertății. Ivan Sergheevici Ogariov este medic de succes într-o clinică privată din Moscova anilor 2000. La 42 de ani, duce o viață superficială și predictibilă. Însă destinul i se schimbă când o cunoaște pe tânăra Malia. „Stepnova o duce pe Anna Karenina la psihoterapeut și, în schimb, se alege cu un personaj masculin care are curajul de a NU se arunca sub tren. Ceva între Doctor House și Doctor Jivago.” (Tatiana Suhareva)

iPhuck 10 de Viktor Pelevin – Cea mai bună carte a lui Pelevin din ultimii zece ani, multipremiată, plină de meme-uri și referințe ultra-contemporane, un roman SF care abordează viitorul (nu foarte îndepărtat) al felului în care tehnologia modelează iubirea și arta. Romanul are drept personaj principal un algoritm literar-polițist de inteligență artificială care scrie romane polițiste. iPhuck 10 este un foarte căutat gadget de făcut dragoste, Statele Unite sunt despărțite de Mexic printr-un zid enorm, iar Rusia este condusă de un țar-clonă, produs al ingineriei genetice. În urma unei epidemii globale, oamenii au adoptat noi modalități de a face sex care, grație noilor dispozitive tehnologice, se poate practica în spațiul virtual, unde nu mai există convenții sau tabuuri. Pelevin nu ratează ocazia unui comentariu social cu privire la realitățile Rusiei contemporane.

Barracuda forever de Pascal Rutner (Young Adult) – „Am avut un bunic și împreună cu el m-am distrat de minune.“ Romanul pentru tineri al lui Pascal Rutner a emoționat o lume întreagă, deopotrivă pe cei mari și pe cei mici. Plină de umor și tandrețe, cartea spune povestea unui duo excentric – un bunic ce divorțează la 85 de ani pe motiv că vrea o viață nouă și nepotul lui de 10 ani. O magnifică poveste despre iubire, prietenie, familie și forța noilor începuturi.

Fițuici de parenting de Emily Oster – O economistă vine în întâmpinarea noilor mame, care au nevoie de sprijin pentru a se informa corect într-o lume suprasaturată cu informații. Și ceea ce a aflat e că înțelepciunea populară nu e deloc corectă, când vine vorba de naștere și parenting. Prin această carte încearcă să ajute în luarea unor decizii mai bune în primii ani după venirea copilului pe lume.

Tot deodată de Bill Nye – Un volum de la cunoscutul om de televiziune și pasionat de știință pe care copiii îl cunosc ca „Bill Nye, the Science Guy”. Este în primul rând o carte autobiografică scrisă cu mult umor și înțelegere umană. Autorul se întoarce în timp până în copilărie, când s-a îndrăgostit de știință. Ne povestește cum a învățat că știința poate fi nu numai o sursă de delectare spirituală, ci poate fi și foarte practică și că, cel puțin o dată, i-a salvat chiar viața. Nu în ultimul rând, este o carte care invită la acțiune: împotriva prejudecăților, a bigotismului și pentru un viitor mai bun. Deviza ei este: să facem totul pentru a schimba lumea.

Fii furios de Dalai Lama – sfaturi înțelepte despre cum poți transforma furia în compasiune, pentru a genera transformare socială. În lume știm că există nedreptăți, exploatare, inechitate între bogați și săraci. Însă întrebarea este, din perspectivă budistă, ce putem face pentru a le combate în mod constructiv?