Tendințe și provocări privind viitorul și siguranța plăților electronice
Joi, 16 octombrie 2014, se va desfășura la București, Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic o noua conferință din ciclul „Banking 365-Banca Viitorului”, dedicată plăților electronice. Inclusă în calendarul european al siguranței informatice, conferința “Viitorul și siguranța plăților electronice”, organizată de Oxygen Events în parteneriat cu Asociația Română a Băncilor (ARB), Asociația Națională a Securității Sistemelor Informatice CERT-RO, Banca Transilvania, CEC Bank, Volksbank, Allevo și VISA Europe-România, aduce în prim plan subiecte interesante legate de tendințe și provocări majore privind plațile electronice și securitatea acestora.
Odată cu creșterea numărului plăților digitale, cresc și problemele de securitate informatică. În același timp, companiile de software îmbunătățesc permanent verificările online și oferă soluții pentru scăderea fraudei digitale. Care este impactul legii securității cibernetice și cadrul național de reglementare? Cum este stimulat accesul consumatorilor la payment 2.0 prin prisma noilor reglementări la nivel European? Poate reprezenta lipsa unor reglementări ale riscurilor operaționale, un factor de riscuri sistemice? Sunt câteva dintre subiectele de actualitate prinse în prima parte a conferinței “Viitorul și siguranța plăților electronice” la care vor participa reprezentanți ai Asociației Române a Băncilor, ANSSI, Banca Națională a României, CERT-RO, SRI, CIO Council, Banca Transilvania, CEC Bank, Volksbank, Allevo, VISA Europe-România, Credit Agricole Bank, Banca Românească, Netopia etc.
“Pentru că banking-ul viitorului este strâns corelat cu digitalizarea serviciilor bancare oferite clienților, consider oportună această dezbatere dedicată securității informatice, mai ales prin prisma consolidării încrederii acestora în plăţile electronice şi online, mobile banking, comerţ digital etc. Cred că schimbul generațiilor și dinamica evoluției tehnologice ne duc în această direcție, iar Banca Transilvania ascultă cerințele clienților săi și se preocupă să le transpună în servicii simple și practice la îndemâna oricui, oportunitatea fiind una foarte mare” a declarat Marius Flore director Canale Electronice, Banca Transilvania.
Transferurile electronice centralizate de bani: cum ar fi PayPal sunt mult mai frecvente decât transferurile descentralizate precum Bitcoin o alternativă monetară virtuală promițătoare, dar controversată încă. Participanții la eveniment vor avea ocazia să afle despre noua tendință mondiala Bitcoin de la unul dintre cei mai buni antreprenori români, care va fi prezent la conferință, în deschiderea acesteia.
Și, pentru că banii 3.0 reduc costurile tranzacțiilor și accelerează traficul la casele de marcat, se va oferi posibilitatea unei concentrări mai mari către serviciile oferite clienților, decât mânuirii banilor. Erorile umane vor fi reduse la minim prin punctele de vânzare care se limitează la scanarea printr-o simplă atingere cu degetul sau cu telefonul mobil pentru efectuarea plății. În plus, băncile, comercianții pot utiliza tehnologiile inteligente pentru a analiza obiceiurile de cheltuieli ale clientului pentru a oferi stimulente și informații de cumpărături personalizate.
Care este filozofia băncilor vis a vis de soluțiile de plată online și cum sunt securizate aceste tranzacții, dar și informații importante privind rolul și beneficiile monedei electronice în prevenirea fraudelor,veți afla în cea de a doua sesiune a conferinței, la care vor participa specialiștii din sistemul bancar și nu numai.
Printre speakeri se numără Cătălin Pârvu, CEO Piraeus Bank, membru în Consiliul Director ARB, Radu Georgescu, Founding Partner GECAD Group, Co-founder&Chairman of the Board Coinzone, Rodica Tuchilă, director, Asociația Română a Băncilor, Valentin Vancea, președinte, ANSSI, Mircea Grigoraș, director General Adjunct, CERT-RO ,Florin Cosmoiu, director Cyberint, SRI, Denisa Iatan, expert, direcția Stabilitate Financiară, BNR, Mihai Voicu, expert, direcția Stabilitate Financiară, BNR, Călin Rangu, director executiv, CIO Council, Andrei Duțescu, business analyst,Allevo, Răzvan Grigorescu, CISO, CEC Bank, preşedinte Comisia de Securitate IT&C, ARB, Alin Becheanu –Head of AML&Fraud Prevention Dept., Volksbank,președinte Comisia Antifraudă, ARB, Marius Flore, director Canale Electronice, Banca Transilvania, Felix Enescu, membru fondator CIO Council, Constantin Bolboșanu, director adjunct Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Poliția Română etc.
“Inovația e cheia. Fie că e vorba de instituții finaciar-bancare sau furnizori de tehnologii, aplicații, produse de retail, în era digitală, cu toții se preocupă și creionează viitorul pentru a asigura accesul clienților la banii de mâine și la servicii moderne. Încrederea și siguranța sunt doua deziderate de bază pentru succesul plăților electronice, de aceea evenimentul pe care ni l-am propus pune la dispoziția specialiștilor, dar și a publicului, informații de ultimă oră privind securitatea informatică în acest sector” declară Ileana Ghica, Director General Oxygen –Events.
Mai multe detalii despre eveniment pe facebook oxygen-events.ro.
Programul este disponibil aici http://oxygen-events.ro/viitorul-siguranta-platilor-electronice/#thethe-tabs-1-2 .