Miercuri, 19 noiembrie, începând cu ora 17.30, vă invităm cu drag la o nouă lansare a volumului “Cum am cucerit viața” de Petre Georgescu-Delafras, celebrul editor al perioadei interbelice, al cărui destin nu poate fi decât o sursă de inspirație. Lansarea va avea loc la Librăria Mihai Eminescu (Bd. Regina Elisabeta, nr. 16), în prezența doamnei Irina Lister, nepoată a autorului, a scriitorului și jurnalistului Radu Călin Cristea, a asist. univ. dr. Lucian Dogan și a doamnei Geta Vodislav, director al Librăriei Eminescu. Oficiile de gazdă vor fi făcute de Valentina Roman, PR Specialist Curtea Veche Publishing. Intrarea va fi liberă.
Mulțumim doamnei Mihaela Crăciun pentru sprijinul în organizarea evenimentului.
„Dacă ne-ar fi fost contemporan, l-am fi știut cu siguranţă pe autorul acestei cărţi. Ar fi avut un site personal, ar fi ţinut conferinţe și figura lui ne-ar fi zâmbit discret de pe tot felul de afișe. Ar fi avut un loc în topul celor mai bogaţi români. L-am fi văzut adesea la televizor. Ar fi fost, probabil, omniprezent pe reţelele de socializare pentru că un self-made man ca el ar fi vrut și ar fi trebuit să împărtășească și altora din povestea sa de succes. […] Antreprenorul interbelic de succes, fondatorul Editurii «Cugetarea», devenită celebră odată cu autorii publicaţi, precum Eliade, Cioran, Rebreanu, Sadoveanu sau Cezar Petrescu, a sfârșit marginalizat, ca om « fără meserie », după caracterizarea nedreaptă pe care i-a făcut-o Securitatea în scriptele sale.“
„În contextul istoric de după încheierea războiului, e de la sine înţeles că autobiografia sa, Cum am cucerit viaţa, publicată înainte în nu mai puţin de patru ediţii, a devenit o carte periculoasă. Nu prin ideologia, transpartinică de altfel, pe care o emana. Ci prin ideile care, în terminologia de azi, își găsesc încadrarea la categoria «dezvoltare personală». Idei care constituie un veritabil manual de reușită în viaţă, de cumpătare, moralitate și altruism. Un manual ce și-a menţinut prospeţimea trei sferturi de secol și care merită citit și astăzi la fel ca în 1939, anul publicării primei ediţii.“
(Mirela Corlăţan)
„Cum am cucerit viaţa […] se deschide spre două tipuri de lectură.
Pe de o parte, insolenţa frumoasă a titlului […] era în mod clar acoperită prin fapte: acest om chiar cucerise viaţa. Din acest punct de vedere, volumul reprezintă un demers cvasi-memorialistic, prin care un om așezat și respectat putea spune și altora că nu există reţete magice pentru succes — altele în afara muncii și a investiţiei cântărite de timp, bani și energie. Dar mai există și un alt nivel al lecturii: probabil fără să știe, dar intuind modelul, Georgescu-Delafras propune aici și o lucrare motivaţională, de genul celor pe care astăzi întreprinzătorii din toată lumea le răsfoiesc cu nerăbdare. Acest gen de literatură non-fiction nu e tocmai nou: el apărea îndeosebi în orizontul anglo-saxon al Occidentului anilor ’30, prin scrieri de genul celor care l-au făcut pe americanul Dale Carnegie celebru și bogat.“
(Adrian Cioroianu)
„Am trăit o revelaţie când am realizat că ADN-ul meu vine de la un om care a gândit pe linia atâtor și atâtor făuritori de idealuri cu care eu mi-am îndestulat toată viaţa foamea de cunoaștere, de Adevăr, de Bine, de Justeţe, de Iubire. Eram considerată de cei din jurul meu drept o hopeless dreamer, iar în ziarele locale din America publicasem editoriale în care, fără să știu de această carte sau despre gândirea bunicului meu, diseminasem aceleași idei ca și ale lui. Economice, politice, culturale, morale, spirituale, filosofice. […] Ce gratitudine datorez stelei sub care m-am născut!, mi-am zis atunci.“
(Mihaela Georgescu-Delafras)