Povestea spune că trăia odată un prinț ce a fost transformat de vrăjitoare în broscoi, singura modalitate de a rupe această vrajă fiind sărutul unei prințese, posibilitate în care vrăjitoarea nu credea. Tot pe atunci, trăia pe acele locuri o prințesă nemaivăzut de frumoasă ce își dorea cu ardoare un prinț care să îi devină soț. Într-o bună zi, plimbându-se prin pădure, prințesa îl întâlnește pe acest broscoi cu aspect înfricoșător care îi spune că dacă îl va săruta el se va transforma în prinț iar ea îi va deveni prințesă. Neîncrezătoare la început și speriată de aspectul broscoiului, prințesa își depășeste fricile și îl sărută, acesta transformându-se într-un frumos prinț ce o va lua de soție așa cum i-a promis.
Care este morala acestei povești? Pentru a obține lucrurile pe care ni le dorim, trebuie să ne depășim fricile, să îl sărutăm pe broscoiul cel urât pentru a ajunge acolo unde ne-am propus. Cu toții avem un blocaj emoțional ce ne împiedică să devenim ceea ce realmente dorim să fim. Fie că vorbim de o experiență din trecut peste care nu putem trece, fie că vorbim despre nemulțumirile din prezent, toate aceste aspecte reprezintă atitudini mintale negative- principalele obstacole ce stau în calea vieții pe care ne-o dorim.
Autor a peste 65 de cărți cunoscute în lumea întreagă, Brian Tracy revine alături de fiica sa, Christina Tracy Stein, cu o nouă carte ce prezintă o serie de metode simple, dar eficiente, ce pot fi aplicate în viața de zi cu zi pentru a facilita trecerea de la gândirea negativă la cea pozitivă.
Brian Tracy este cunoscut drept unul dintre cei mai renumiţi autori de studii de dezvoltare personală şi coaching din întreaga lume, cariera sa întinzându-se pe o perioadă de peste 50 de ani. Fiica sa, Christina Tracy Stein, este un terapeut şi trainer preocupat de conştientizare şi dezvoltare personală, aceasta încearcând să-i ajute pe oameni să-şi descopere punctele tari şi să-şi îndeplinească obiectivele pentru a duce o viaţă împlinită.
Kiss that frog (apărută la Curtea Veche Publishing) reprezintă o provocare lansată de cei doi autori: aceea de a învăța cum să îți transformi viața și cariera în doisprezece pași simpli. Să începem, în primul rând, cu identificarea acelor broscoi urâți din viața noastră, a tuturor acelor aspecte negative care nu ne permit să părăsim mlaștina în care ne aflăm. În al doilea rând, să învățăm să separăm faptele de problemele din viața noastră. Faptele sunt acele întâmplări ce nu mai pot fi schimbate, ele aparțin trecutului, în timp ce problemele sunt acele aspecte asupra cărora putem acționa, ele fiind provocări date de viitor “ Nu contează de unde vii, ci încotro te îndrepți.”