Duminică, 28 mai 2017, s-a încheiat ediţia cu numărul doisprezece a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Curtea Veche Publishing a fost prezentă cu cele mai frumoase povești de vacanță, reduceri de preț de până la 80% și întâlniri cu autorii editurii: ASR Principele Radu al României, Răzvan Exarhu, Diana Mandache, Ramona și Radu F. Constantinescu, Alec Blenche și Márton Evelin.
Printre noutățile de la standul editurii Curtea Veche s-au numărat cărți de beletristică, eseistică, dezvoltare personală și cărți pentru copii. Una dintre cele mai căutate cărți a fost o apariție inedită semnată de cel mai important scriitor rus contemporan, Mihail Șișkin: “Paltonul cu gaică. Proză scurtă, eseuri”. Lista noutăților a continuat cu două noi cărți regale – „Povestea Castelului Peleş” de ASR Principele Radu al României și „Castelul Bran” de Diana Mandache -, romanul „Nopţile salamandrelor“ de Márton Evelin și “Teze şi antiteze la Washington” de Vladimir Tismăneanu. Printre titlurile găsite de cititorii editurii la Bookfest s-au numărat și „Fericirea e un ac de siguranţă” de Răzvan Exarhu, cu ilustrații de Andreea Chirică (acesta fiind și cel mai căutat titlu de la standul Curtea Veche Publishing) și “Spovedania unui preot ateu” de Ion Aion – una dintre cele mai controversate cărți ale târgului. Alte titluri așteptate la târg au fost: „Iacării Acrobaţi. Aripi românești“ de Maria Cristina Țilică, “Mi-e limpede acum” de Dr. Wayne W. Dyer, „Fete şi feciori de împăraţi“ – basme româneşti repovestite de Răzvan Năstase, cu ilustrații de Silvana Frînculescu -, “Astăzi este despre astăzi” de Mirela Retegan, “Femeile dictatorilor” de Diane Ducret (vol. 2), “Inteligența emoțională în acțiune” de Marcia Hughes și James Bradford Terrell, “Parenting conștient” de Susan Stiffelman.
Topul vânzărilor la Curtea Veche Publishing
- Pe primul loc în clasamentul cititorilor Curtea Veche Publishing s-a aflat volumul „Fericirea e un ac de siguranţă” scris de Răzvan Exarhuși ilustrat de Andreea Chirică. O carte care va face cititorii să râdă cu lacrimi, dar și să plângă la câteva rânduri distanță. Prin intermediul cărţii, puteţi afla că sănătatea e sănătoasă, că “laicul pe Facebook a devenit o formă a credinței”, că șlapul și șaorma cu de toate ar trebui să figureze pe stema României… Cartea cuprinde multe informații utile: când ar trebui să te culci la loc ca să nu dai foc la casă, ce poate fi mai cool decât să fii hipster, de ce iubiți sportul dacă fumați mult? Veți putea citi și despre o fericire tristă, despre o altfel de Românie, care nu mai există, despre cum ne pierdem viața încercând să trăim. Volumul este disponibil la prețul de 33 de lei.
- Ion Aion continuă topul celor mai căutate titluri cu volumul “Spovedania unui preot ateu”, o meditaţie provocatoare pe tema condiţiei umane, dar şi o căutare a credinţei dincolo de superstiţii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituţionalizată. Preot ortodox de 11 ani,publicat de Patriarhia Ortodoxă Română, Ion Aion a renunţat la veştmintele bisericeşti, şi-a dat demisia din preoţie şi s-a hotărât să vorbească. Născută dintr-o experienţa directă de viață, “Spovedania unui preot ateu” caută răspunsuri simple la ample frământări umane și le propune apoi cu umor și tragism, prin decupaje din viața de zi cu zi a unui preot care denunță dogmele, dar elogiază credința. Volumul este disponibil la prețul de 29 lei.
- Pe locul al treilea se află o apariie inedită – prima carte de proză scurtă a celui mai mare scriitor rus contemporan, Mihail Şişkin, “Paltonul cu gaică. Proză scurtă, eseuri”. Mihail Șișkin este unul dintre acei ruși care își părăsesc patria, aproape niciodată altceva decât o Rusie-închisoare, dar nu și limba, unealta fundamentală a existenței lor ca scriitori. Tot în rusă au fost scrise și prozele și eseurile din acest volum, care are înfățișarea unui plonjeu realizat atât în adâncurile marii istorii, cât și în cele ale istoriei sale personale. Șișkin alcătuieşte, din fărâme de realitate, de experiențe umane și de evenimente politice, o țesătură densă și complexă care declanșează meditații despre traumă, despre adevăr și minciună, despre identitate și, firește, despre notorietatea literaturii sale. Acestea sunt doar câteva dintre temele acestei cărţi, firește, seducătoare, dar nu mai puțin seducătoare sunt poveștile în sine, nu mai puțin seducătoare sunt personajele şi nu mai puțin seducător este stilul, stilul lui Șișkin. Cartea este disponibilă la prețul de 33 de lei.
- Al patrulea cel mai căutat volum la standul Curtea Veche Publishing a fost „Povestea Castelului Peleş” semnat de ASR Principele Radu al României. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, “Povestea Castelului Peleș” este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României. Cartea-album este disponibilă la prețul de 80 de lei.
- Cel de-al cincilea titlu în topul vânzărilor la acest târg de carte a fost “Psihologie pentru oameni obişnuiţi” scris de Ramona şi Radu F Constantinescu,o carte ce descrie acele intuiţii psihologice pe care le-am avut cu toţii, chiar dacă nu le-am analizat întotdeauna. Viaţa de familie, joburile noastre, relaţiile de cuplu, flirturile online, interviurile de angajare, versurile muzicii pop, rock sau hip-hop, proverbele româneşti – totul ascunde ceva, totul încearcă să ne vorbească. Cartea celor doi cunoscuți bloggeri este disponibilă la preţul de 33 lei.