Joi, 24 noiembrie, de la ora 14.00, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus (Complex Romexpo), la standul Editurii Curtea Veche, vă aşteptăm la evenimentul de lansare a volumului „Biletul de ieşire din criză” de Adrian Vasilescu, în prezenţa autorului căruia i se vor alătura în discuţie Bogdan Chireac, Cristian Hoştiuc, Emil Hurezeanu şi Robert Turcescu.
Tema pe care Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, o abordează în noua sa carte, „Biletul de ieşire din criză”, este una cât se poate de actuală: criza economică la nivel mondial care ne afecează în prezent. Comparând criza de acum cu alte momente de răscruce pe care omenirea le-a traversat de-a lungul timpului şi, în special, cu Marea Criză din 1929-1933, autorul subliniază două aspecte: ciclicitatea acestor fenomene şi schimbările importante pe care ele le produc. Un capitol substanţial este dedicat situaţiei României, în context european şi mondial. Actuala criză va fi şi ea, asemenea celor care au precedat-o, depăşită, ne asigură autorul. Care este însă „biletul de ieşire“? Răspunsul rămâne a fi descoperit în paginile acestei cărţi. Aşadar, o lucrare de larg interes, cu atât mai mult cu cât nu se adresează exclusiv specialiştilor, ci este scrisă într-un limbaj accesibil tuturor celor interesaţi de ceea ce ne rezervă, din punct de vedere economic, viitorul.
„Criza şi recesiunea sunt ca durerea şi febra: două simptome diferite ale aceleiaşi suferinţe. (…) De regulă, criza şi recesiunea se conjugă, lovesc împreună şi produc efecte grave. Întâi apare criza, după care vine recesiunea, în punctul culminant al crizei; iar după ce recesiunea trece, criza mai zăboveşte o vreme. Un an, doi sau mai mulţi.” – Adrian Vasilescu
Adrian Vasilescu s-a născut la 23 martie 1936. A urmat studii de economie, drept şi jurnalistică. A fost profesor asociat la Academia de Studii Economice, la Universitatea Bucureşti şi la Şcoala Superioară de Jurnalistică. Are o îndelungată carieră jurnalistică, debutând în presă în anul 1962. În prezent, susţine rubrici financiare săptămânale în cotidienele Ziarul Financiar şi Jurnalul Naţional, precum şi în revista Săptămâna Financiară. De asemenea, este frecvent invitat în cadrul dezbaterilor pe teme economico-financiare de la principalele posturi de televiziune şi de radio. În anul 1996 şi-a început activitatea în domeniul bancar, devenind coordonator al strategiei de comunicare a Băncii Naţionale a României, iar din anul 2001 ocupă funcţia de consilier al guvernatorului Mugur Isărescu.