Vineri, 20 ianuarie 2012, Curtea Veche Publishing vă invită la evenimentul de lansare a cărții “Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Școala gustiană între carlism și legionarism” de Antonio Momoc. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București (Bd. Schitu Măgureanu, nr. 9), în Sala de Consiliu, începând cu ora 16:00. În cadrul lansării ce va avea loc în prezența autorului şi va fi moderată de prof. univ. dr. Zoltán Rostás, vor lua cuvântul Doina Jela din partea Curtea Veche Publishing, criticul Paul Cernat, politologul Cristian Pîrvulescu și sociologul Dumitru Sandu.
“Capcanele politice ale sociologiei interbelice. Școala gustiană între carlism și legionarism”, prima carte de autor a lui Antonio Momoc, este considerată o primă încercare de inventariere sistematică a orientărilor politice individuale și/sau de grup ale membrilor tineri ai Școlii Sociologice de la București. Importanța volumului constă, conform antropologului Zoltán Rostás, în analiza lipsită de mitizare a dimensiunii politice a vieții unui grup intelectual. Specifice demersului sunt detașarea de modelul cultural actual și contribuția la identificarea erorilor preluării modelului interbelic în perioada postdecembristă. Astfel, lucrarea se evidențiază prin obiectivitatea investigației și poate constitui un punct de plecare pentru studiul politologic al altor forme de manifestare culturală din perioada interbelică.
Antonio Momoc este lector dr. la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, moderator al Serilor FJSC, având o dublă formare academică și experiență, atât în media, cât și în comunicarea politică. Autorul a mai publicat la editura Curtea Veche lucrarea “Activiștii mărunți – Istorii de viaţă”, alături de Zoltán Rostás, în 2007.