Acum citești
Cum să creștem copii responsabili, încrezători și afectuoși?

Cum să creștem copii responsabili, încrezători și afectuoși?

Perioada pandemiei ne-a resetat obiceiurile și prioritățile. Ne-a făcut să vedem viața altfel. Deși e greu să vezi și partea plină a paharului într-o astfel de situație, în timp am conștientizat – cel puțin eu așa văd lucrurile – că am câștigat multe într-un an ce părea complet pierdut. Dincolo de distanțarea socială care ne-a ținut pe toți departe de oamenii dragi, aceste vremuri ne-au dat răgazul să ne cunoaștem mai bine unii cu ceilalți.

A fost o perioadă în care părinții și copiii au avut mai mult timp pentru ei. Timp să contruiască un castel, să spună povești, să citească împreună sau pur și simplu să-și împărtășească lucruri.

Mulți părinți sunt frământați de ideea cum să-și crească copiii. Cum să-i crească responsabili, încrezători și afectuoși? Cum să-i ajute să se schimbe din adolescenții capricioși în tineri dornici să-și facă planuri pentru viață? Există o rețetă sigură de parenting pozitiv? Ai încercat vreodată să înțelegi ce lecții ,,predau” copiii adulților? Cum găsim drumul spre inima copiilor noștri și cum îi facem să se deschisă în fața noastră, lăsându-ne să fim parte la temerile și la bucuriile lor?

Fiindcă puțin ajutor nu strică niciodată, pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing, găsești o serie de cărți de parenting care te pot ajuta să-ți îmbunătățești sau să vezi într-o altă lumină relația cu copilul tău. Repet, nimeni nu-ți poate da vreo rețetă magică, însă experiențele, poveștile de viață, toate coroborate cu studiile și cercetările în tot ceea ce înseamnă noțiunea de parenting, te pot ajuta să faci din copilul tău un adult responsabil.

Cartea Parenting conștient – CUM SĂ CREȘTEM COPII RESPONSABILI, ÎNCREZĂTORI ȘI AFECTUOȘI- Susan Stiffelman

Cartea este un ghid pentru orice părinte care aşteaptă de la copiii lui să înțeleagă ce înseamnă o viață de succes. Îmbinând anumite metode de educație cu propria experiență, Susan Stiffelman ne arată, pe de o parte, cum să creăm relații strânse și încărcate cu iubire în familie și, pe de altă parte, suprinde cât de multe transformări și împliniri aduce cu sine rolul de părinte

Susan Stiffelman ne arată modul în care și binecuvântările, și provocările relației părinte – copil pot fi punctul de cotitură pentru dezvoltare, vindecare și conectare. Cum copiii sunt cei care reprezintă viitorul planetei noastre, Susan ne arată drumul pe care trebuie să o luăm pentru a conduce noile generații spre o lume mai sănătoasă, mai umană, mai conectată și ne motivează să începem schimbarea cu noi înșine. Îi sunt recunoscătoare lui Susan pentru că a scris această carte cu un mesaj atât de puternic.

Cartea Parenting pozitiv – GHID ESENȚIAL, de Rebeca Eanes

Ai ajuns la capătul răbdării: copilul tău refuză pentru a zecea oară să facă ce îi spui, te simți neputincios în fața acceselor de furie, pierzi controlul și te copleșesc gândurile negre? Ei bine, poate a venit timpul să privești lucrurile altfel și să schimbi strategia

Noua carte scrisă de Rebecca Eanes scoate în evidență faptul că parentingul înseamnă mult mai mult decât a-i face pe copii să respecte niște reguli. Este vorba despre vieți și relații reale, despre oameni adevărați; despre povești cu mame, tați și copii din lumea noastră de zi cu zi și despre cum le putem transforma în niște povești cu totul și cu totul minunate.

Sprijinindu-și argumentația pe cercetări din domeniul neuroștiințelor și al dezvoltării umane, Eanes ne arată cum trebuie să crească părinții odată cu copiii lor și cum această călătorie în tandem îi ajută pe cei mici să își atingă potențialul maxim.

Parenting pozitiv este mai mult decât o carte pentru părinți. Este un ghid al legăturilor interumane. Rebecca descrie un parcurs menit să clădească familii fericite, unite prin legături profunde.

Cartea Lasă-mă să-ți aud glasul! – POVESTEA UNEI FAMILII CARE A ÎNVINS AUTISMUL – de Catherine Maurice

În lupta lor disperată pentru a-şi salva fiica, soţii Maurice pătrund în hăţişul termenilor medicali şi înfruntă coşmarul speranţelor false, al „vindecărilor miraculoase“ şi al acuzaţiilor supărătoare potrivit cărora ei sunt singurii vinovaţi de autismul lui Anne-Marie. În cele din urmă, salvarea fetiţei va veni din aplicarea unei terapii de modificare comportamentală.

Lasă-mă să-ţi aud glasul este povestea unei mame care a luptat şi a învins autismul. O carte memorabilă, pe cât de precis documentată, pe atât de bine scrisă.

În cele din urmă, salvarea fetiţei va veni din aplicarea unei terapii de modificare comportamentală. Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, facem copii, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţi sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi vrea să o protejeze.

O colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru fiecare membru al familiei; o familie cu adevărat fericită

Articol recomandat
carti despre incredere

Cine este Catherine Maurice

Catherine Maurice este pseudonimul autoarei, mamă a trei copii, dintre care doi au fost diagnosticați cu autism. Cea mai cunoscută carte a ei, Lasă-mă să-ți aud glasul. Povestea unei familii care a învins autismul, a fost publicată în 1993. Catherine Maurice desfășoară o bogată activitate de sprijinire a familiilor cu copii care suferă de autism. Este fondatoarea Association for Science in Autism Treatment și coeditoarea mai multor volume despre terapia prin modificare comportamentală.

Cartea Cum să-ți schimbi adolescentul până vineri – DE LA OBRAZNIC ȘI CAPRICIOS, LA RESPECTUOS ȘI RESPONSABIL ÎN 5 ZILE

Există soluţii pentru ca adolescenţii să poată trece cu bine peste tentaţiile acestei perioade, aşa încât să ajungă nişte adulţi împliniţi! Iar tu ai un rol foarte important în această transformare şi contezi mai mult decât ţi-ai închipui în viaţa adolescentului tău.

Schimbări frecvente de comportament, dezordine, certuri, lacrimi… sunt doar câteva dintre simptomele ce apar în familie, odată ce copilul tău intră în faza adolescenţei. Dar le poţi combate eficient şi poţi schimba situaţia în doar 5 zile.

Îţi poţi transforma adolescentul rebel, ajutându-l să se pregătească pentru viaţă, ca să devină un adult responsabil şi fericit! Şi, înainte să zici nu se poate, vei face acest lucru până vineri, urmând sfaturile pe care ţi le oferă dr. Leman în această carte.

Astfel, vei obţine respectul şi chiar admiraţia adolescentului tău, vei stabili nişte reguli şi limite sănătoase, îţi vei învăţa copilul să nu mai fie egoist, să depăşească anii aceştia dificili cu încredere, îl vei pregăti pentru viaţă, oferindu-i cunoştinţe şi informaţii utile, şi vei deveni cea mai importantă persoană din viaţa sa.

Cine este Kevin Leman?

Kevin Leman aduce un suflu proaspăt în domeniul educației parentale, abordând problemele legate de creșterea copiilor cu un simț al umorului unic și cu o inteligență cuceritoare.

Dr. Kevin Leman este un psiholog de familie recunoscut la nivel internațional și un premiat, cel mai bine vândut autor New York Times . El este, de asemenea, un public speaker popular și o personalitate media care a avut nenumărate apariții la numeroase programe de radio și TV. Dr. Leman a scris mai mult de 50 de cărți. El și soția sa, Sande, locuiesc în Tucson, Arizona, și au cinci copii și mai mulți nepoți.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus