Bine ai venit!
|
| |

Carte dezvoltare personală-Gândirea laterală

37,00 lei
Gândirea laterală poate fi învățată, exersată și utilizată în cele mai diverse scopuri, atât în mediul academic, cât și în viața de zi cu zi.

Inventatorul sintagmei „gândire laterală“ (intrată demult în dicționare), autor a peste 50 de cărți traduse în majoritatea limbilor de circulație internațională, Edward De Bono (n. 19 mai 1933) este considerat un maestru al abordării creative a problemelor de orice natură. Recunoscut pe plan mondial pentru eficacitatea metodelor sale, a fost invitat să țină cursuri și conferințe în peste 50 de țări, iar ideile lui au fost și continuă să fie utilizate cu succes de multe dintre cele mai mari companii din lume, precum IBM, Canon, Samsung, Microsoft, Apple, Ericsson, Ford etc.

De Bono este liderul celui mai important program de predare a tehnicilor gândirii în școli din întreaga lume, de la cele de elită până la școli rurale din Africa de Sud și Cambodgia. Este consultat frecvent de guverne și organizații mondiale pe teme precum economia, șomajul, finanțele, educația, dreptul, sănătatea etc.


Edward de Bono s-a născut în 1933, în Malta. A obținut o diplomă în medicină la Universitatea Regală din Malta, apoi un masterat în psihologie și fiziologie la Universitatea Oxford. Are un doctorat în medicină la Universitatea Cambridge, unul în design, acordat de Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne, și un titlu de doctor în drept la Universitatea din Dundee. A predat la Oxford, Cambridge și Harvard.


În 2005, Edward de Bono a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Economie. Doi ani mai târziu a făcut parte din topul Thinkers 50 Global, alături de Bill Gates, Steve Jobs și Alan Greenspan. În 2009 a fost numit ambasador UE al creativității și inovației. Revista austriacă Business People îl consideră unul dintre primii 20 de gânditori vizionari care au influențat mediul managementului.

Dacă mai mulți bancheri și traderi ar fi citit Gândirea laterală și ar fi aplicat ideile lui Edward de Bono la propriile definiții ale riscului, recompensei și așteptărilor umane, cred că în acest moment am fi fost cu toții într-o situație mult mai bună.

Richard Branson

Am toată admirația pentru opera lui De Bono. Într-o economie bazată pe informație, ne călăuzim după produsul minților noastre

John Sculley, fost CEO, Apple

Dacă încă n-ai auzit de Gândirea laterală a lui De Bono, probabil că ai fost ocupat să gândești convențional.

Forbes Magazine

Carte dezvoltare personală-Gândirea laterală - Descriere și informații

Creativitatea poate fi înțeleasă ca o abilitate obișnuită și intenționată, și nu ca un talent misterios. Autorul propune o altfel de abordare a creativității, una conform căreia se dezvăluie dependența ei de gândirea laterală, adică de un fel nou de a folosi informațiile pentru a genera rezultate creative și o restructurare a gândirii. Gândirea laterală poate fi învățată, exersată și utilizată în cele mai diverse scopuri, atât în mediul academic, cât și în viața de zi cu zi.

Tehnicile propuse aici sunt o alternativă la gândirea logică, „verticală“, cu care am fost obișnuiți încă de pe băncile școlii. Ele nu au pretenția să se substituie acestei gândiri, ci doar o completează, fiindcă, de multe ori, doar să gândești „corect“ nu e suficient – nu trebuie să ne mulțumim cu niște rezultate doar fiindcă sunt bune. Cum spune autorul, într-o frază care a rămas celebră: „Nu putem săpa o altă groapă adâncind, pur și simplu, aceeași groapă.“

Anul apariției: 2018

Format: 13.0 x 20.0 cm

Ediția: a IV-a

Traducere: Sabina Dorneanu

Titlu original: Lateral Thinking

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0166-3