Arta bucătăriei sovietice
Von Bremzen ştie cum să spună o poveste — e incisivă, amuzantă, mereu prezentă.
Genială… O biografie cu suflet şi o reflexie a culturii sovietice (şi a celei americane).
Este privirea dulce-amară a unei inimi sensibile, îndreptată — prin mâncare — asupra istoriei sovietice.
O saga despre cum e să creşti într-un stat-superputere, întotdeauna la limita înfometării… e vie şi sfâşietoare.
Vezi mai mult
Arta bucătăriei sovietice - Descriere și informații
Deschizând uşa bucătăriei sale, Anya von Bremzen reuşeşte să se întoarcă în propriul trecut, când comunismul se servea uneori cu porumb şi caviar, alteori cu pâine goală şi gloanţe. Deşi, la o primă vedere, pare a fi vorba despre o colecţie de reţete tradiţionale, Arta bucătăriei sovietice îşi dovedeşte valoarea memorialistică în momentul în care scriitoarea începe să asocieze diversele perioade istorice (războiul civil, comunismul) cu anumite feluri de mâncare. Astfel, plăcinta lui Lenin sau pâinea de mălai pentru Hruşciov devin metafore pentru starea statului sovietic, iar arta de a găti se confundă cu aceea de a povesti.
Anul apariției: 2014
Format: 15 × 22.5 cm
Număr pagini: 336
Traducere: Cornelia Dumitru
Autor: Anya von Bremzen
Titlu original: Mastering the Art of Soviet Cooking: A Memoir of Food and Longing
Format ediție: Paperback
ISBN : 978-606-588-768-8