Bine ai venit!
|
| |

Carte dezvoltare personală-Calea budismului tibetan

Sfârșitul suferinței și descoperirea fericirii
45,00 lei
Cartea este un ghid clar şi precis despre modalităţile în care putem pune capăt suferinţei şi descoperi fericirea, întocmit de cel mai vestit maestru spiritual budist al zilelor noastre: Sanctitatea Sa Dalai Lama al XIV‑lea. În această lucrare impregnată de spirit, Dalai Lama descrie cum poate contribui religia la binele omenirii şi accentuează rostul aplicării raţionale a preceptelor religioase şi a înţelegerii adevăratelor nevoi ale umanităţii.

Tenzin Gyatso, al 14‑lea Dalai Lama, este liderul spiritual al poporului tibetan. S‑a născut pe 6 iulie 1935 în Taktser, un sătuc din nord‑estul Tibetului. La vârsta de doi ani, a fost recunoscut drept reîncarnarea predecesorului său, al 13‑lea Dalai Lama, fiind, prin urmare, încarnarea lui Avalokiteshvara, Buddha al Compasiunii. La vârsta de patru ani şi jumătate a fost adus la Lhasa şi instalat pe tron în calitate de şef suprem al Tibetului. Şi‑a început educaţia monahală la vârsta de șase ani şi a obţinut doctoratul în filozofie budistă la vârsta de 23 de ani.

În 1950, la un an după invadarea Tibetului de către China, a fost chemat să‑şi asume puterea politică. Patru ani mai târziu, a mers la Beijing pentru negocieri de pace cu liderii chinezi. În cele din urmă, în 1959, după invazia trupelor chineze în Lhasa, a fost forţat să plece în exil. De atunci, trăieşte în Dharamsala, în nordul Indiei, acolo unde se află sediul puterii administrative tibetane.

De‑a lungul timpului, Sanctitatea Sa Dalai Lama a întreprins călătorii în peste 60 de ţări şi a purtat dialoguri la cel mai înalt nivel cu lideri ai lumii politice, lideri religioşi, dar şi cu personalităţi ale lumii culturale şi ştiinţifice, pledând de fiecare dată pentru iubire, nonviolenţă, compasiune şi ecumenism. În semn de recunoaştere a neobositei sale strădanii, în 1989 i‑a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace. În martie 2011, Sanctitatea Sa a anunţat că se retrage din funcţia politică în favoarea unui reprezentant ales democratic, rămânând însă liderul spiritual al tibetanilor. 

Să facem în așa fel încât secolul XXI să fie unul al toleranței și al dialogului.

Sanctitatea Sa Dalai Lama

Fie că sunt politicieni versați sau jurnaliști cu experiență, tineri călugări sau stagiari agitați, oameni de știință sau filosofi, atei sau oameni profund religioși, cerșetori de pe stradă sau mari oameni de afaceri — pentru Dalai Lama toți sunt oameni ce-și doresc fericirea și vor să evite suferința.

Rajiv Mehrotra

Carte dezvoltare personală-Calea budismului tibetan - Descriere și informații

Calea budismului tibetan constituie o trecere în revistă a principalelor aspecte ale uneia dintre cele mai interesante ramuri ale religiei şi înţelepciunii orientale.


Renumit pentru chipul său mereu surâzător şi mesajul lui de iubire, compasiune şi pace, Dalai Lama explică aici pe îndelete rolul Dharmei — educaţia, scopul şi mijloacele generării minţii iluminate şi etapele eliberării minţii de aspectele neesenţiale ale căutării adevărului. „Cele trei aspecte principale ale căii“ şi „Stadiile căii spre iluminare“, bazate pe realizările şi experienţa lui Je Tsongkhapa (faimos erudit în materie de budism tibetan), sunt, de asemenea,  descrise în amănunt de Dalai Lama.


Cartea de faţă reprezintă, aşadar, un material excelent pentru formarea unei imagini relevante asupra nucleului învăţăturilor budismului tibetan.

Anul apariției: 2013

Format: 13.0 × 20.0 cm

Număr pagini: 336

Traducere: Tudor Gabriel

Autor: Dalai Lama

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-510-3