Bine ai venit!
|
| |
Dave Eggers, Jules Verne - Căpitanul Nemo - Curtea Veche Publishing
-25%

Căpitanul Nemo

Repovestire după 20.000 de leghe sub mări
24,00 lei 32,00 lei
Ce avem aici nu e un „distilat definitiv“ al cărţii lui Jules Verne, ci o viziune personală — și subiectivă — asupra ei. Originalul se întinde pe circa patru sute de pagini, iar varianta aceasta nu reprezintă decât o minusculă fracţie din ea.

Dave Eggers, copilul teribil al literaturii americane de început de mileniu, s-a născut la Chicago în 1970 și a studiat jurnalismul la University of Illinois. Volumul său de debut, Opera sfâșietoare a unui geniu năucitor (A Heartbreaking Work of Staggering Genius), aflat între demers autobiografic și ficțiune, a devenit imediat un bestseller, numărându-se printre finalistele la Pulitzer Prize, în 2001, și fiind desemnat „Cartea anului“ de publicațiile Los Angeles Times, San Francisco Chronicle, Washington Post și Time. Doi ani mai târziu publică romanul Să te ții alergătură! (You Shall Know Our Velocity), încununat cu Independent Book Award în 2003. O pseudourmare intitulată The Only Meaning of the Oil-Wet Water apare în 2004.


Eggers continuă să publice cu succes volume de proză scurtă: How We Are Hungry (2004), The Unforbidden Is Compulsory or Optimism (2004) și Short Short Stories (2005). Romanul său din 2006, What Is the What: The Autobiography of Valentino Achak Deng, a fost finalist la National Book Critics Circle Prize în 2006 și a primit Prix Médicis Étranger în 2009. În același an publică volumul Zeitoun, povestea emoționantă a unui supraviețuitor al uraganului Katrina, care rămâne în New Orleans în timpul dezastrului și salvează oameni cu ajutorul unei canoe, recompensat cu American Book Award, Los Angeles Times Book Award, Dayton Literary Peace Prize (2010) și, în Germania, cu Albatross Preis (2012). Urmează bestsellerurile O hologramă pentru rege (A Hologram for the King), în 2012, și The Circle, în 2013. Heroes of Our Empire apare în 2016.

Jules Verne (nume complet Jules Gabriel Verne; n. 8 februarie 1828, Nantes, Franța – d. 24 martie 1905, Amiens, Franța) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. În 1863 editorul Pierre-Jules Hetzel (1814-1886) i-a publicat primul roman, Cinci săptămâni în balon, al cărui succes uriaș a dus la semnarea unui contract de douăzeci de ani pentru o serie de Călătorii extraordinare, o parte din cele 62 de romane care au format-o fiind serializate în publicația pentru tineret Magasin d'éducation et de récréation. Minuțios documentate, romanele lui Jules Verne tratează atât prezentul tehnologic al celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea (Copiii căpitanului Grant (1868), Ocolul Pământului în optzeci de zile (1873), Mihail Strogoff (1876), Steaua Sudului (1884), Vulcanul de aur etc.), cât și lumi imaginare (De la Pământ la Lună (1865), Douăzeci de mii de leghe sub mări (1870), Robur Cuceritorul (1886).

Sper ca viziunea mea să arunce o altă lumină asupra poveștii, să reușească să l intrige pe cititor până acolo încât să-l conducă spre lectura inegalabilului text al lui Jules Verne.

Dave Eggers

Căpitanul Nemo - Descriere și informații

Vârstă recomandată: 8-14 ani


De unde vine această poveste?

Jules Verne a fost un scriitor francez, care a trăit între anii 1828 și 1905. Toată lumea îl consideră inventatorul genului știinţifico fantastic. Printre operele lui, se numără Călătorie spre centrul Pământului și Ocolul Pământului în 80 de zile. Cu 20.000 de leghe sub mări, care e titlul original al acestei povestiri, a realizat un lucru aproape extraordinar. Când a scris el cartea, încă nu existau submarine. Existau anumite prototipuri, dar niciunul propriu-zis funcţional. Astfel, toate cele imaginate în această carte au anticipat cu mult vremurile. Jules Verne era de-a dreptul fascinat de știinţă și avea capacitatea de a-și combina pasiunea cu talentul minunat de povestitor, creând aventuri emoţionante, care-l informează pe cititor, concomitent, în legătură cu progresul știinţific și cu unele părţi de lume necunoscute lui.


Citind o versiune prescurtată, mai nouă, a unui roman clasic, un copil poate avea parte de o introducere plăcută în lumea personajelor şi a poveştii fără a fi nevoit să treacă peste frustrarea generată de vocabularul dificil sau de temele complexe.


Lecturând o versiune prescurtată a unui roman clasic, tânărul cititor poate dobândi un anumit sentiment de independenţă, dublat de satisfacţia de a fi în stare să termine de citit o carte „pentru oameni mari“. Iar când un copil devine fascinat de o poveste clasică, terenul este pregătit pentru viitoarele întrebări cu privire la temele istorisirii, personaje, poveste, detalii. Pe măsură ce abilităţile de lectură ale copilului se dezvoltă, apare în mod firesc şi dorinţa de a citi şi versiunea originală a poveştii.

Anul apariției: 2017

Format: 19.5 x 25.0 cm

Număr pagini: 104

Ilustrații: Fabian Negrin

Traducere: Mihnea Gafița

Autor: Dave Eggers

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-588-820-3