Bine ai venit!
|
| |
Edward De Bono - Carte dezvoltare personală-Conflicte - Curtea Veche Publishing
-20%

Carte dezvoltare personală-Conflicte

44,00 lei 55,00 lei
Conflictul e inevitabil fiindcă întregul sistem de gândire occidental se bazează pe el: principiile logicii presupun un antagonism. Prin urmare, atunci când ne aflăm în fața unui dezacord, adoptăm o metodă conflictuală chiar fără să conștientizăm asta. Dar cum altfel e posibil să soluționăm o confruntare?

Inventatorul sintagmei „gândire laterală“ (intrată demult în dicționare), autor a peste 50 de cărți traduse în majoritatea limbilor de circulație internațională, Edward De Bono (n. 19 mai 1933) este considerat un maestru al abordării creative a problemelor de orice natură. Recunoscut pe plan mondial pentru eficacitatea metodelor sale, a fost invitat să țină cursuri și conferințe în peste 50 de țări, iar ideile lui au fost și continuă să fie utilizate cu succes de multe dintre cele mai mari companii din lume, precum IBM, Canon, Samsung, Microsoft, Apple, Ericsson, Ford etc.

De Bono este liderul celui mai important program de predare a tehnicilor gândirii în școli din întreaga lume, de la cele de elită până la școli rurale din Africa de Sud și Cambodgia. Este consultat frecvent de guverne și organizații mondiale pe teme precum economia, șomajul, finanțele, educația, dreptul, sănătatea etc.


Edward de Bono s-a născut în 1933, în Malta. A obținut o diplomă în medicină la Universitatea Regală din Malta, apoi un masterat în psihologie și fiziologie la Universitatea Oxford. Are un doctorat în medicină la Universitatea Cambridge, unul în design, acordat de Institutul Regal de Tehnologie din Melbourne, și un titlu de doctor în drept la Universitatea din Dundee. A predat la Oxford, Cambridge și Harvard.


În 2005, Edward de Bono a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Economie. Doi ani mai târziu a făcut parte din topul Thinkers 50 Global, alături de Bill Gates, Steve Jobs și Alan Greenspan. În 2009 a fost numit ambasador UE al creativității și inovației. Revista austriacă Business People îl consideră unul dintre primii 20 de gânditori vizionari care au influențat mediul managementului.

Edward de Bono este maestrul gândirii creative.

The Independent on Sunday

Majoritatea cărților despre conflicte au o abordare prea academică și se ocupă doar de confruntări internaționale de proporții ori sunt extrem de banale. Cartea lui de Bono reprezintă o schimbare salutară în acest sens și totodată își ia foarte în serios subiectul.

Sage Journals

Carte dezvoltare personală-Conflicte - Descriere și informații

Ai putea crede că știi totul despre natura conflictelor și cum pot fi soluționate. De asemenea, că orice încercare de a adânci această cunoaștere ar fi inutilă sau cel mult o acumulare de date plictisitoare și irelevante. Și, într-un fel, e posibil să ai dreptate. Dar dacă ai schimba total perspectiva?


Volumul de față îți propune aplicarea câtorva instrumente de gândire neconvenționale, deși deja foarte cunoscute, precum gândirea laterală. Vei afla cât de multe conflicte, chiar și dintre cele importante, de la nivel internațional, pot fi rezolvate cu ajutorul strategiilor propuse de autor. Datorită lor ai posibilitatea de a înțelege atât situația în ansamblu, cât și detalii importante și surprinzătoare. Nu în ultimul rând, tehnicile de aici îți aduc satisfacția unor soluții inovatoare.


Edward de Bono oferă instrumente practice care permit oricui – nu doar celor considerați creativi – să-și dezvolte capacitatea de a descoperi soluții ingenioase și inedite. Metodele lui se bazează pe înțelegerea mecanismelor gândirii logice și pe depășirea lor în vederea unor rezultate mai bune. Creativitatea trebuie înțeleasă ca o aptitudine care poate fi îmbunătățită și exersată, și nu ca un talent misterios. Sistemul gândirii laterale, cel al gândirii paralele sau „al celor șase pălării“ și-au dovedit eficiența în contexte dintre cele mai diverse.

Anul apariției: 2020

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 328

Traducere: Ruxandra Comșa

Autor: Edward de Bono

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0732-0