Bine ai venit!
|
| |
Daniel Goleman - Creierul și inteligența emoțională - Curtea Veche Publishing
-20%

Creierul și inteligența emoțională

Noi perspective
28,00 lei 35,00 lei
Care este legătura dintre creativitate, motivație, stres, empatie și neuroplasticitate și inteligența emoțională?

Daniel Goleman (n. 7 martie 1946) și-a creat o reputație mondială de jurnalist și cercetător în psihologie clinică și științe comportamentale, domenii în care a obținut doctoratul la Harvard. A fost redactor la The New York Times pe teme de știință, iar pentru articolele sale a fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer.

A ținut cursuri ca profesor invitat la Harvard University și a colaborat cu numeroase publicații prestigioase, printre care People, Time, Journal of Social and Clinical Psychology, Psychology Today, Publishers Weekly, Journal of Transpersonal Psychology, Observer, American Journal of Psychotherapy, Journal of Consulting and Clinical Psychology sau Journal of Applied Behavioral Science.

A primit un premiu pentru întreaga carieră, Career Achievement, din partea American Psychological Association. În prezent este copreședinte al Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations din cadrul Rutgers University, care se ocupă cu identificarea celor mai bune metode de dezvoltare a competențelor emoționale. Drept recunoaștere a eforturilor sale de popularizare a științelor comportamentale pentru publicul larg, a fost numit membru onorific al American Association for the Advancement of Science.

Cartea lui Daniel Goleman este ideală pentru pedagogii care încearcă să înţeleagă atât sistemul emoţional al elevilor, cât şi pe al lor. Autorul dezvăluie caracteristicile definitorii ale inteligenţei emoţionale, care o diferenţiază de IQ. Pe baza observaţiilor sale şi a descoperirilor oamenilor de ştiinţă din diverse domenii, Goleman stabilește care sunt conexiunile dintre ariile cerebrale şi componentele inteligenţei emoţionale.

Lauren O'Neil

Potrivit lui Daniel Goleman, pentru a lua o decizie bună, avem nevoie de sentimente referitoare la ceea ce gândim. Ideile şi cercetările ştiinţifice pe care le prezintă în acest volum sunt foarte importante în climatul economic actual – procesul de luare a deciziilor este crucial pentru orice lider. Cartea sa abordează acea parte a biologiei creierului care susţine funcţionarea componentelor inteligenţei emoţionale, printre care conştiinţa de sine, empatia, autocontrolul şi creativitatea!

Jennifer Ringler

Creierul și inteligența emoțională - Descriere și informații

În 1995, chiar înainte să apară cartea mea, "Inteligența emoțională", îmi amintesc că mă gândeam că materialul ar reprezenta o reușită dacă într-o zi s-ar întâmpla să aud doi străini vorbind și unul să folosească sintagma „inteligență emoțională“, iar celălalt chiar să știe ce înseamnă aceasta. Acest lucru ar presupune că noțiunea de inteligență emoțională (...) a devenit o memă, o idee nouă, o parte componentă a culturii actuale. Așteptările mi-au fost cu mult depășite. Inteligența emoțională s-a dovedit a fi un model influent în domeniul educației sub forma învățării socio-emoționale, este recunoscută ca fiind un ingredient de bază în leadershipul de excepție și, în egală măsură, un aspect necesar unei vieți împlinite.


Daniel Goleman



În ultimii ani, cunoştinţele despre bazele neurologice ale inteligenţei emoţionale s-au înmulţit considerabil datorită noilor studii din neuroştiinţe. În această carte, Daniel Goleman reuneşte cele mai relevante informaţii despre dinamica neuronală care susţine formarea și dezvoltarea abilităţilor ce depind de inteligenţa emoţională. Veţi descoperi: diferenţele dintre inteligenţa emoţională şi IQ; dinamica neuronală a creativităţii; starea ideală a creierului pentru a atinge performanţe optime; ce este creierul social; radarul etic al creierului; creierul 2.0 – creierul în era web-ului; metode de gestionare a stresului; tehnicile de perfecţionare a inteligenţei emoţionale; aplicaţiile acestor cercetări în coaching, management, resurse umane şi educaţie.

Anul apariției: 2018

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 112

Ediția: a II-a

Traducere: Gabriela Alexandra Bănică

Autor: Daniel Goleman

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0044-4