Bine ai venit!
|
| |
Fabrice Midal - Carte dezvoltare personală-Cum să ți se rupă à la française - Curtea Veche Publishing
-25%

Carte dezvoltare personală-Cum să ți se rupă à la française

26,25 lei 35,00 lei
Fabrice Midal ne dă curaj să creăm un spațiu de respirație în lumea haotică în care trăim. Filozof atipic, el topește analize sociale și anecdote personale într-o carte simplă despre cum să ne dăm voie să fim noi înșine.
Fabrice Midal este filozof, istoric de artă, eseist și editor. În cele câteva zeci de cărți care îi poartă semnătura, scrie despre Socrate și Hristos, Caravaggio și Jackson Pollock, Donald Trump și Kim Kardashian. Este unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai practicii meditației în Franța, pledând pentru o abordare modernă a ei, care să răspundă nevoilor reale ale occidentalului contemporan. Din acest punct de vedere, se declară adept al budismului laic, iar în calitate de specialist în tipurile de violență specifice vieții cotidiene (burnout, manipulare, dependențele de mediul digital), a fondat în 2006 École occidentale de méditation (Școala occidentală de meditație). Scopul acestei organizații se abate de la dezideratele budismului tradițional, propunând în schimb abordări și metode simple care să îi ajute pe doritori să facă față violenței cotidiene într-un mod cât se poate de concret. Este o figură extrem de populară în Franța, titlurile lui fiind vândute în sute de mii de exemplare. Dintre cărțile sale, la Curtea Veche Publishing au apărut Cum să ți se rupă à la française, Scapă-ți pielea! Devino narcisist, Trei minute de filozofie, Oare sunt hipersensibil?, Cum să-ți păstrezi seninătatea când totul în jur se prăbușește și Cele cinci porți spre propria spiritualitate. Pe site-ul personal, fabricemidal.com, sunt disponibile mai multe informații despre autor, precum și un newsletter, o serie de înregistrări și un curs online de meditație dedicat hipersensibililor.

O invitație de a ne reafirma libertatea interioară, în ciuda oricăror presiuni. O pledoarie luminoasă împotriva brutalității din societatea contemporană, împotriva tiraniei perfecționismului.

Elle

Lumea occidentală nu a fost nicicând mai violentă: am ajuns să interiorizăm starea de competiție permanentă, să transformăm totul într-un instrument pentru a reuși cutare sau cutare lucru. Totul, inclusiv meditația, care a devenit o unealtă în plus a violenței economice pe cale să ne distrugă. Mi se pare evident că practica meditației în Occident trebuie regândită în profunzime.

Fabrice Midal

Carte dezvoltare personală-Cum să ți se rupă à la française - Descriere și informații

Ni se tot spune cum să mâncăm, cum să ne antrenăm ca să fim în formă, cum să luăm inițiativa, cum să vorbim și mai ales cum să nu vorbim, cum să fim în același timp calmi și dinamici, calzi și serioși… Ba ni se spune chiar și cum trebuie să medităm, ceea ce blochează darul extraordinar pe care îl poate oferi această practică a prezenței. Nu cumva marea problemă a zilelor noastre este că majoritatea lucrurilor menite să ne calmeze sfârșesc prin a deveni imperative care pun asupra noastră o presiune și mai mare?


Într-o lume occidentală marcată de o violență fără precedent, în care sub semnul unei competiții permanente, totul se transformă într-un instrument pentru reușită, Fabrice Midal propune o regândire profundă a practicii meditației, care nu ar trebui să însemne altceva decât simpla bucurie de a fi, acum și aici.

Anul apariției: 2020

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 152

Traducere: Ioana Manolache

Autor: Fabrice Midal

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0542-5