Bine ai venit!
|
| |

„Cum scriem“ – PREZENȚĂ FIZICĂ (Cărturești Modul) – 25 de locuri disponibile

Curs de literatură cu Cristian Fulaș
300,00 lei
O nouă ediție a cursului „Cum scriem“, ținut de Cristian Fulaș, va avea loc între 11 septembrie și 2 octombrie, în fiecare miercuri. Puteți să participați, cu înscriere și plată prealabilă, de la 18:30, în spațiul de evenimente din cadrul Cărtureștiului Modul (Str. Academiei 18-20, București) și pe Zoom. Datele întâlnirilor: 11 septembrie, 18 septembrie, 25 septembrie, 2 octombrie.
Categorii: Cursuri

Cristian Fulaș (n. 1978) a absolvit Facultatea de Litere din Baia Mare şi a făcut studii aprofundate de teoria literaturii la Universitatea din Bucureşti. A debutat în 2015 cu Fâşii de ruşine (Gestalt Books; Premiul Observator cultural pentru debut, Premiul Colocviilor „Liviu Rebreanu”, Premiul revistei Accente). Tot în 2015 a publicat Jurnal de debutant (Tracus Arte), iar în 2016 După plâns (Casa de Editură Max Blecher & Gestalt Books). A tradus aproximativ cincizeci de volume din engleză, italiană şi franceză, printre care: Visul lui Machiavelli (Christophe Bataille), Busola (Mathias Énard), Mituri clasice (Jenny March), Igitur. O aruncare de zaruri (Stéphane Mallarmé), În căutarea timpului pierdut (Marcel Proust) fiind distins în 2023 de Academia Franceză cu premiul „Prix du Rayonnement de la langue et de la littérature françaises” pentru servicii remarcabile aduse limbii şi literaturii franceze. De acelaşi autor, la Editura Polirom au apărut volumul de proză scurtă Cei frumoşi şi cei buni (2017), Ioşca (2021, 2022; desemnat romanul anului în cadrul Premiilor RSS Reloaded şi cartea de proză a anului 2021 de omiedesemne.ro şi agentiadecarte.ro, Premiul pentru Proză al revistei Ateneu, nominalizare la Premiul Naţional pentru Proză al Ziarului de Iaşi, Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte a anului 2021 în cadrul FILIT, Premiul Observator cultural, secţiunea Proză; traducere franceză la editura La Peuplade), biografia romanţată Celan. Am trăit, da (2022), precum şi Specii (2023; Premiul Observator cultural Lyceum).

Matca e un espresso literar și artistic: concentrată, revigorantă, versatilă și cu note surprinzătoare, care se dezvăluie pe măsură ce o savurezi.

Matca e o revistă culturală proaspătă și temerară. Amfitrioană a dialogurilor intelectuale vii, purtate cu naturalețe, fler și atenție față de cititor, ea se situează echilibrat pe linia bunului-simț: punem întrebări cu sinceră curiozitate și încercăm să răspundem cu bună-credință. Ne lăsăm provocați de dileme și aspirăm spre claritate în reflecție. Credem că „interesant“ poate fi un cuvânt cu miez și ne propunem ca la fel să fie și conținutul pe care îl pregătim:

• articole despre literatură, arte plastice, teatru, film, muzică

• anchete și analize despre inițiative culturale

• reportaje despre festivaluri, târguri de carte, concerte

• interviuri cu scriitori, regizori, muzicieni, artiști

• schițe, nuvele, poeme, portrete, ilustrații

Vei găsi în Matca rubrici ținute de scriitori contemporani talentați și dornici de dialog, precum și fotografii care te invită să participi la interpretare, să devii co-creator de sens. Căci cultura începe acolo unde ni se întâlnesc privirile.

Matca apare online și, din trei în trei luni, în variantă print.

matcaliterara.ro

„Cum scriem“ – PREZENȚĂ FIZICĂ (Cărturești Modul) – 25 de locuri disponibile - Descriere și informații

PREZENȚĂ FIZICĂ (Cărturești Modul) – 25 de locuri disponibile

Mereu se vorbește despre stil, tehnică, despre „facerea“ textului literar. E adevărat că un text literar înseamnă întotdeauna ceva, are o semnificație, un sens, un mesaj. Dar în primul rând, un text literar se face, se scrie. Se încropește. Se muncește. Se cizelează. „Originea operei de artă e arta“.

O nouă ediție a cursului „Cum scriem“, ținut de Cristian Fulaș, va avea loc între 11 septembrie și 2 octombrie, în fiecare miercuri.

Puteți să participați, cu înscriere și plată prealabilă, de la 18:30, în spațiul de evenimente din cadrul Cărtureștiului Modul (Str. Academiei 18-20, București) și pe Zoom.

Datele întâlnirilor: 11 septembrie, 18 septembrie, 25 septembrie, 2 octombrie.

Plata se poate face doar online.