Bine ai venit!
|
| |

De mână cu rușinea la psihoterapie

50,00 lei
Demonul rușinii își dă masca jos! Descoperim astfel că nu este decât un biet personaj fricos, purtând, la fel ca noi toți, niște răni ascunse din trecut. Răni care se pot vindeca dacă îl luăm de mână cu blândețe și îl ducem în acel loc special în care toate măștile se lasă la intrare: cabinetul psihoterapeutului.

Elena-Carmen Țuca a absolvit în 2009 Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, iar în 2012, și-a finalizat formarea în psihologie integrativă la Asociația Română de Psihoterapie Integrativă (ARPI). A lucrat pentru grupurile defavorizate, în cadrul cărora se regăsește multă rușine toxică. În perioada 2016–2017, a fost psiholog la KinetoBebe, centru pediatric pentru copii cu nevoi speciale. În august 2016, a participat, în calitate de psiholog din partea KinetoBebe, la ScoliCamp, prima tabără de scolioză din România.

Pe lângă activitatea din propriul cabinet de psihoterapie, din 2011, este și redactor coordonator al revistei Inside, jurnalul de psihoterapie integrativă al ARPI. Din 2011 până în prezent, a publicat o serie de articole pentru revista Psychologies, platforma ultrapsihologie.ro și revista Inside și a participat la conferințe de specialitate și emisiuni televizate având ca temă de discuție rușinea. În activitatea sa, este interesată de subiecte precum copilul interior rănit, doliul neterminat, trauma și feminitatea. În ultimul an, s‑a axat pe specializarea vindecării rănii de feminitate care are la bază rușinea toxică, susținând în prezent și cercuri terapeutice pentru femei.

Cartea îi ia de mână și îi însoțește metaforic, dar mai ales practic pe cei care își doresc să găsească ieșirea din labirintul tenebros al rănilor ascunse adânc sub măștile sinelui fals, pentru a obține libertatea sinelui autentic.

Dr. Gina Antigona Chiriac

O lectură potrivită atât pentru psihoterapeuți, cât și pentru clienții lor, pentru că prezintă într-un mod deopotrivă profesionist și accesibil mecanismele rușinii, modalitățile prin care o putem identifica, impactul ei asupra existenței noastre și, mai ales, terapii propuse pentru a trăi viața pe care ne-o dorim.

Iulia Elena Opriță, psihoterapeut

A fi martor și ghid de-a lungul drumului sinuos al unui client spre găsirea propriei valori este atât o onoare, cât și un privilegiu. Această carte ajută la pregătirea terenului pentru o călătorie mai confortabilă în vindecarea rușinii.

Angela Carr, psihoterapeut

De mână cu rușinea la psihoterapie - Descriere și informații

Rușinea, una dintre cele mai importante teme prezente în cabinetul de psihoterapie, este adusă aici în lumina reflectoarelor. Autoarea ne arată ce este rușinea, cum apare în viața noastră și în ce mod ne influențează. Apoi ne permite accesul în cabinetul de psihoterapie, unde, cu multă generozitate, ni se prezintă studii de caz și modalități de lucru cu rușinea. Bine documentată și argumentată științific, însă accesibilă, De mână cu rușinea la psihoterapie va deveni, cu siguranță, un reper important în domeniul psihoterapiei autohtone.


Cornelia Săraru, psiholog

Anul apariției: 2022

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 192

Autor: Elena-Carmen Țuca

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1102-0