Bine ai venit!
|
| |
Alex Ștefănescu - Eu și comunismul - Curtea Veche Publishing
-10%

Eu și comunismul

36,00 lei 40,00 lei
Pentru prima dată în istoria lumii o ierarhie răsturnată se instituţionalizează, devine un regim politic în mai multe ţări de pe glob. Vai de oamenii de valoare din aceste ţări! Sunt închiși, schingiuiţi, omorâţi. Sau obligaţi să facă munci înjositoare, cu mult sub competenţa lor.

Alex Ștefănescu este critic și istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV. S-a născut la 6 noiembrie 1947. A fost redactor (începând din 1990) și redactor-șef (în perioada 1995–2010) al revistei România literară. În prezent este redactor-șef al revistei Luceafărul și consilier al ministrului Culturii. De asemenea, este autor a peste 6 000 de articole și a 30 de cărti, dintre care au avut un mare ecou Istoria literaturii române contemporane. 1941-2000, apărută în 2005 (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Academiei), și volumele Eminescu, poem cu poem. Antumele, 2017 și Eminescu, poem cu poem. Postumele, 2019 (Premiul Național pentru Literatură).

Alex, Alex, îți mulțumesc din suflet că nu m-ai uitat, că ești generos și sincer, teribil și nostim, interesant și precis, sintetic și glumeț, șugubăț și subtil, just și protector, fără milă și tandru, unic și pe gustul tuturor. Dacă aș fi fost critic, mi-ar fi plăcut să scriu ca tine!

Matei Vișniec

Plasat – mai ales după apariția monumentalei sale lucrări dedicate literaturii române contemporane – alături de George Călinescu, Eugen Lovinescu și Nicolae Manolescu, adică pus în rând cu cei mai mari critici și istorici literari români, Alex. Ștefănescu nu se simte tocmai în largul său. Mai ales când este lăudat!

Ioan Aurel Pop

Alex. Ștefănescu este un mare critic literar al României de azi.

Adrian Cioroianu

Alex. Ștefănescu este unul dintre puținii critici literari care iubesc literatura.

Mircea Dinescu

Fără să fie un înger, Alex. Ștefănescu este un om de o evidentă bunătate, incapabil să înțeleagă și să accepte dușmănia, ostilitățile prelungite și, înainte de orice, bădărănia.

Răzvan Voncu

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Eu și comunismul - Descriere și informații

Persoane structural cinstite, care, conduse de bun-simț, sperau ca prin muncă și printr-o participare corectă la competiţie să ajungă să facă parte din elită, încep să creadă – sub influenţa propagandei comuniste – că pot obţine totul dintr-odată, fără efort, prin deposedarea violentă de bunuri materiale și de titluri a celor superiori lor. Și trec repede la acțiune, susținând criminala „luptă de clasă“. Jefuitorii și în cele din urmă exterminatorii elitei sunt gata-gata să-și închipuie că și talentul, și inteligenţa, și farmecul pot fi furate, că prestigiul poate fi luat ca o pălărie de pe capul unui om de valoare și mutat pe alt cap.

Pentru prima dată în istoria lumii o ierarhie răsturnată se instituţionalizează, devine un regim politic în mai multe ţări de pe glob. Vai de oamenii de valoare din aceste ţări! Sunt închiși, schingiuiţi, omorâţi. Sau obligaţi să facă munci înjositoare, cu mult sub competenţa lor.

Anul apariției: 2020

Format: 13.0 x 20.0 cm

Număr pagini: 208

Autor: Alex Ştefănescu

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0695-8