Bine ai venit!
|
| |
Daniel Goleman - Inteligența socială - Curtea Veche Publishing
-20%

Inteligența socială

Noua știință a relațiilor umane
55,20 lei 69,00 lei
Îmbinând cercetarea științifică cu numeroase exemple din viața personală a autorului și tot felul de povestiri cu personaje interesante, cartea oferă răspunsuri complexe la problemele noastre legate de interacțiunile sociale.

Daniel Goleman (n. 7 martie 1946) și-a creat o reputație mondială de jurnalist și cercetător în psihologie clinică și științe comportamentale, domenii în care a obținut doctoratul la Harvard. A fost redactor la The New York Times pe teme de știință, iar pentru articolele sale a fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer.

A ținut cursuri ca profesor invitat la Harvard University și a colaborat cu numeroase publicații prestigioase, printre care People, Time, Journal of Social and Clinical Psychology, Psychology Today, Publishers Weekly, Journal of Transpersonal Psychology, Observer, American Journal of Psychotherapy, Journal of Consulting and Clinical Psychology sau Journal of Applied Behavioral Science.

A primit un premiu pentru întreaga carieră, Career Achievement, din partea American Psychological Association. În prezent este copreședinte al Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations din cadrul Rutgers University, care se ocupă cu identificarea celor mai bune metode de dezvoltare a competențelor emoționale. Drept recunoaștere a eforturilor sale de popularizare a științelor comportamentale pentru publicul larg, a fost numit membru onorific al American Association for the Advancement of Science.

Cartea este argumentată cu pasiune și oferă o perspectivă lucidă asupra subiectului.

Publishers Weekly

Inteligența socială - Descriere și informații

Avem un instinct al supraviețuirii, dar, de asemenea, unul al altruismului. Am fost învățați că viața e o luptă, dar natura favorizează mai degrabă relațiile pozitive. Iar compasiunea vindecă într-un fel în care medicina încă nu o poate face. Acestea, și multe altele, sunt veștile bune pe care ni le aduce Daniel Goleman. Dar, ne avertizează el, așa cum relațiile sănătoase acționează asupra corpului nostru într-un mod benefic, cele nesănătoase ni-l otrăvesc. Iar autorul, jurnalist pe teme științifice, recompensat cu numeroase premii, ne asigură că nu e vorba de o metaforă, ci de realitate. Emoția negativă a celuilalt se ia, întocmai ca răceala și poate avea consecințe dăunătoare.


Teza principală a lui Goleman este că inteligența socială nu este un simplu derivat al inteligenței generale, ci, mai degrabă, este exact invers. Mințile oamenilor își pot sincroniza activitatea, nu doar prin comunicare verbală, iar funcționarea mecanismelor cerebrale susține acest proces. Ținând cont de acest fapt, trebuie să regândim tot ce înseamnă relație interumană, spune Goleman.


Demonstrația lui include exemple de o extraordinară diversitate: de la relațiile interfamiliale și cele dintre mamă și copil, până la cele dintre medici și bolnavii incurabil, atingând subiectul stereotipurilor sociale, al rasismului și al reintegrării sociale a infractorilor. Mesajul său este unul profund umanist și optimist.

Anul apariției: 2018

Format: 14.5 x 20.5 cm

Număr pagini: 576

Ediția: a II-a

Traducere: Ileana Achim

Autor: Daniel Goleman

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-0092-5