Bine ai venit!
|
| |

Carte ficțiune-Manaraga

55,00 lei
Romanul lui Sorokin poate fi citit ca un epitaf pentru cărțile tipărite, dar și ca o celebrare a vieții lor veșnice.

VLADIMIR SOROKIN (n. 1955) este un scriitor rus de factură postmodernă, unul dintre cei mai populari autori din literatura rusă contemporană. A scris romane, piese de teatru, nuvele și scenarii de teatru și film, precum și libretul pentru Copiii lui Rosenthal de Leonid Desiatnikov (2005), prima operă comandată de Teatrul Bolșoi după un sfert de secol.

În anii 1980, a făcut parte din scena underground a literaturii moscovite, unde s-a format ca scriitor, după ce vreme de un deceniu, în anii 1970, avusese o activitate de ilustrator de carte și artist vizual. Cărțile sale au fost traduse în peste douăzeci de limbi și sunt prezente în portofoliile unora dintre cele mai importante edituri din întreaga lume. Sorokin este laureat al premiilor Andrei Belîi și Maxim Gorki, al Premiului literar NOS, cât și al Premiului Bolșaia Kniga. În 2013, a fost finalist la Man Booker Prize.

Dintre cărțile sale, la Curtea Veche Publishing au mai fost traduse Gheața, Ziua opricinicului, Kremlinul de zahăr, Viscolul și Manaraga.

În această carte Sorokin nu mai e un vizionar, ci un poet care ne vorbește despre o luptă pierdută.

Esquire

În ultimii patruzeci de ani, scrierile lui Vladimir Sorokin au încălcat aproape orice tabu social sau politic imaginabil din Rusia.

The New York Times

Cartea se arde singură, poantă cu poantă, o mică «piro-magie» furibundă și extrem de amuzantă. La fel ca în Telluria, în acest gen ușor, «glumeț», ajungem să cunoaștem schița, realitatea unei lumi noi, păcătoase, de care avem un nou motiv ca să ne temem.

Andreas Tretner

Fără îndoială, Manaraga este o lucrare de cea mai mare valoare și relevanță. Sorokin, cu o libertate de neimaginat în literatura rusă modernă, discută deschis despre ceea ce ne așteaptă pe noi și domeniul nostru centrat pe literatură în întreaga lume.

Andrei Arhanghelski

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte ficțiune-Manaraga - Descriere și informații

Romanul Manaraga oferă o perspectivă terifiantă asupra viitorului iminent. Un război mondial, un nou Ev Mediu și o a doua revoluție islamică schimbă totul, Europa este fragmentată și înstrăinată de rădăcinile sale culturale. Cărțile nu mai sunt tipărite și supraviețuiesc doar în muzee, iar educația este înlocuită de implanturi inteligente. O nouă tendință se răspândește printre snobii bogați – book'n'grillul, unde la prepararea cărnii se folosesc pe post de cărbune cărți tipărite.


Profesia neobișnuită a personajului principal – un maestru al book'n'grillului, un ilegalist și un romantic – ne face să privim cărțile tipărite într-un mod nou. Romanul lui Sorokin poate fi citit ca un epitaf pentru cărțile tipărite, dar și ca o celebrare a vieții lor veșnice.


Amuzant, suprarealist, un roman tulburător de actual, care critică prezentul cu instrumente stilistice și inventive rafinate.

Anul apariției: 2022

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 208

Traducere: Mihail Vakulovski

Autor: Vladimir Sorokin

Titlu original: Manaraga

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1289-8