Carte dezvoltare personală-Munca emoțională
Un apel urgent pentru transformarea sistemului nostru de valori fundamentale.
O documentare excelentă asupra motivelor pentru care munca emoțională le trage adesea înapoi pe femei și pe persoanele de culoare. Autoarea pledează pentru ideea că expunerea acestei nedreptăți va favoriza drumul spre o echitate mai mare în viața profesională și cea personală.
O dezvăluire profundă, incisivă, un strigăt tulburător, care ne cere să recunoaștem și să prețuim munca invizibilă pe care o susțin cei mai puțin privilegiați dintre noi și importanța ei.
Hackman ne oferă o perspectivă amplă, încurajatoare, despre numeroasele scene ascunse ale muncii emoționale — la chiuveta din bucătărie, la supermarket, la biroul dintr-o corporație. Făcută cu înțelepciune, munca emoțională este un mare dar pentru civilizație, pe care ar trebui să-l cunoaștem toți, în mod intim.
Prin critica adusă neoliberalismului care a dat naștere unui sistem economic bazat pe exploatarea invizibilă, Hackman trage un semnal de alarmă pentru regândire a adevăratei relații dintre empatie și putere. Ea demonstrează clar că acest sistem cuprinde atât sfera profesională, cât și sfera personală și că afectează orice femeie, indiferent de rasă sau clasă socioeconomică.
Vezi mai mult
Carte dezvoltare personală-Munca emoțională - Descriere și informații
De câte ori ai folosit un ton blând pentru a aplana un conflict? De câte ori ai ascuns ce simți pentru a menaja sentimentele celui de lângă tine? Munca emoțională nu ocolește aproape nicio femeie și niciun individ care aparține unui grup minoritar.
O bonă, o infirmieră, până și câștigătoarea unui concurs de frumusețe sunt toate nevoite să depună muncă emoțională. Chiar și într-un context profesional, obligația de a-i servi pe ceilalți impune adoptarea ipostazei epuizante de mamă, sau de soră împăciuitoare, sau de divă sexy și limitează drastic posibila exprimare a sinelui autentic. Paradoxul muncii emoționale este că percepția asupra capacităților femeilor este profund devalorizantă, ceea ce susține în continuare patriarhatul și duce la desconsiderarea muncii prestate de acestea.
Identificând cauzele inegalității de gen, Rose Hackman oferă soluții viabile pentru viitor și pledează pentru o societate care să recunoască și să remunereze corect aportul emoțional al tuturor indivizilor.
Anul apariției: 2024
Format: 13 × 20 cm
Număr pagini: 304
Traducere: Alina Iacob
Autor: Rose Hackman
Titlu original: Emotional Labor
Format ediție: Paperback
ISBN : 978-606-44-1734-3