Rolul băncilor centrale în economiile contemporane: Dincolo de stabilitatea prețurilor
Cele trei dimensiuni care caracterizează lucrările elaborate de Mugur Isărescu [rigoarea științifică a cercetătorului, ancorarea în realitatea economică a decidentului și preocuparea pentru accesibilitate a comunicatorului] se regăsesc însă, cred eu, și în cultura instituțională a BNR, pe care personalitatea sa și-a pus o amprentă puternică.
Rolul băncilor centrale în economiile contemporane: Dincolo de stabilitatea prețurilor - Descriere și informații
Viziunea articulată a autorului asupra economiei este pusă în evidență chiar de reunirea între copertele unui volum a unor articole publicate în momente și contexte diferite, ceea ce atestă că acest demers are propria sa valoare adăugată, dincolo de meritele fiecărei lucrări în parte. Adesea, importanța unor texte se relevă, apelând la o formulare a lui Alexandru Paleologu, „abia la culegerea lor în volum, unde consecvența și temeinicia gândirii capătă corp coerent, constituind o operă“.
Prin luciditatea abordărilor și concretețea concluziilor, textele ce poartă semnătura academicianului Mugur Isărescu – de la articole de câteva pagini până la cărți – alcătuiesc un gen aparte în literatura economică din România. Iar lucrările reunite în volumul de față contribuie la conturarea profilului unui autor care îmbină într-o manieră armonioasă și originală rigoarea științifică a cercetătorului, ancorarea în realitatea economică a decidentului și preocuparea pentru accesibilitate a comunicatorului.
Wilhelm Salater
Anul apariției: 2023
Format: 15.5 × 23 cm
Număr pagini: 168
Autor: Mugur Isărescu
Format ediție: Hardcover
ISBN : 978-606-44-1514-1