Bine ai venit!
|
| |

Carte ficțiune-Scurtă istorie a Mișcării

55,00 lei
Într-un viitor distopic, Mișcarea feministă a preluat puterea în lume, iar bărbații sunt reeducați în institute specializate. Petra Hůlová scrie o satiră care pune sub semnul întrebării normele sexuale ale societății noastre.

Petra Hůlová s-a născut în 1979 la Praga. A urmat studii culturale, de lingvistică și antropologie la universități din Praga, New York (în calitate de bursieră Fulbright) și Ulan Bator, unde a locuit un an. Pasiunea ei pentru limba și cultura mongolă a fost stârnită de filmul Urga, iar romanul ei de debut, Paměť mojí babičce, este plasat în Mongolia pentru că acolo, susține ea, fenomenele artificiale precum carierismul și mass-media nu sunt atât de intense ca în Europa.

A scris până în prezent opt romane și trei piese de teatru, care au fost traduse în treisprezece limbi. Opera ei a fost distinsă cu numeroase premii, printre care și ALTA National Translation Award, pentru traducerea în engleză a romanului ei de debut. De asemenea, scrie regulat articole de opinie în presa cehă. Petra Hůlová își definește scriitura ca fiind „3G“, adică abordând de fiecare dată genul, generația și geografia.

Povestea distopică a unei revoluții feministe. Tulburătoare.

Publishers Weekly

Petra Hůlová se numără printre cei mai remarcabili și mai tranșanți autori cehi din generația ei.

Project Plume

Combinație între Ferma animalelor, Povestea slujitoarei, Portocala mecanică și (poate) Frankenstein, romanul Petrei Hůlová desființează patriarhatul, înlocuindu-l însă cu un scenariu terifiant. O satiră a unui viitor feminist care neliniștește și dă de gândit.

Kirkus Reviews

Un semnal de alarmă, un manifest feminist și o avertizare privind pericolele care pândesc în lumea veche și în cea nouă deopotrivă.

Translating Women

Hůlová urmărește să-și scoată cititorii din zona de confort și reușește de minune. Exagerând și distorsionând aspirațiile nobile, ea ne provoacă să ne întrebăm ce am fi dispuși să sacrificăm pentru o societate mai bună și cum ar trebui să arate acea Lume Nouă.

Calvert Journal

Povestea Petrei Hůlová poate fi citită ca o fabulă atemporală despre cum până și cele mai bune intenții omenești ajung întotdeauna să paveze drumul către un iad totalitarist.

Dublin Review of Books

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Carte ficțiune-Scurtă istorie a Mișcării - Descriere și informații

Suntem într-un viitor distopic. Mișcarea feministă a ieșit învingătoare, femeile conduc lumea, iar bărbații sunt internați în Institut, pentru a trece printr-un proces de reeducare. Acolo, pe căi cel puțin originale, le sunt eradicate ideile de dominanță a masculinității și de transformare a corpului femeii în obiect sexual.


Lumea Nouă răstoarnă vechile obiceiuri și concepții, dar cele care le înlocuiesc nu sunt mai puțin periculoase. Institutul are toate datele unui panoptic: perdelele sunt interzise la ferestre, turnătorii își fac treaba cu zel, înregimentarea e regula, trustul ideologic se îngrijește să corecteze gândirea tumorală prin metode care nu exclud bastonul cu electroșocuri, iar miza nobilă a prelucrării ideologice e să creeze oameni noi. Dar până unde poate merge modificarea conștiinței și ce ar însemna, în istorie, o victorie absolută a Mișcării?

Anul apariției: 2022

Format: 13 × 20 cm

Număr pagini: 240

Traducere: Gabriela Georgescu

Autor: Petra Hůlová

Titlu original: Stručné dějiny Hnutí

Format ediție: Paperback

ISBN : 978-606-44-1265-2